Vasarį Norvegijos „Statoil" išplatino pranešimą, kuriame informavo apie bendrovės valdybos vienbalsį sprendimą "įvertinti naują energijos ir mažmeninės prekybos struktūrą""grupės veikloje.

Pranešime, be kita ko, teigiama, jog „labai tikėtina", kad anksčiausiai 2010 m. ketvirtąjį ketvirtį ši nauja įmonė eitų į biržą ir kad planuojamas pirminis viešas akcijų siūlymas. Kokia dalis akcijų būtų parduodama biržoje, neatskleidžiama, bet pasaulinėje praktikoje pirminis viešasis akcijų siūlymas dažnai sudaro 20-40 proc. akcinio kapitalo.

Tačiau internete, remiantis Norvegijos dienraščio „Aftenposten" publikacija, paskelbta, kad nors naujoje bendrovėje „Statoil" ir išliks dalininke, jei bus nupirkta visas degalinių tinklas, „Statoil" vardas ir logotipas gali išnykti. Skelbiama, kad investicijomis į „Statoil" mažmeninę veiklą domisi ne tik Norvegijos, bet ir kitų užsienio šalių bendrovės.

Tuo tarpu Daiva Jokšienė, UAB „Lietuva Statoil" Rinkodaros departamento direktorė, išvengė tiesioginio atsakymo į klausimą, ar degalinių tinklas bus parduotas tiesiogiai vienam investuotojui, bet nurodė, kad tinklas nebus skaidomas.

"Mes neatveriame galimybių naujiems savininkams pirkti atskiras grupės dalis. Energijos ir mažmeninės prekybos verslo grupė bus įtraukta į biržos sąrašą kaip viena grupė", - sakė D. Jokšienė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją