Jei būtų priimtas dabar siūlomas Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo variantas, jau nuo 2011 m. sausio 1 d. prekyboje turėtų pasirodyti benzino su 10 proc. ir dyzelino su 7 biopriedų dalimis, dabar reikia 5 proc.

Skaičiuojama, kad šie pakeitimai litrą benzino galėtų pabranginti apie 6 centais.

„Yra ES direktyva ir įstatyme įdiegtas tikslas, mes įsipareigojame jo siekti”, - naujoves palaiko Mindaugas Pajanskas, Biodegalų asociacijos prezidentas.

Jacekas Komaras, „Orlen Lietuva” atstovas, dėsto, kad nors ES direktyvos turi būti perkeltos iki 2010 m. pabaigos, tačiau yra kliūčių tai padaryti – dabartiniai degalų kokybės reikalavimai nėra suderinti taip, kad būtų leistina didesnė biokomponentų dalis ir jie atitiktų specifikaciją.

„Tie biopriedai įvairias gumas veikia kitaip nei įprasti degalai, ir jei ilgą laiką bus naudojami, bus vargo. Įvairių niuansų yra, ypač dėl spirito, nes jis traukia drėgmę. Daug rečiau rūdytų visa degalų tiekimo sistema. Vartotojai ilgainiui tikrai susidurs su sunkumais, o visa atsakomybė guls ant mūsų pečių”, - mano Sigitas Sauliūnas, automatinių degalinių tinklą valdančios bendrovė „Alezela oil” vykdomasis direktorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją