Vasario pradžioje policijos ir Vilniaus miesto savivaldybės pareigūnai tyrė gyventojų skundus dėl to, kad taksi transporto paslaugas teikiantys vairuotojai veždami keleivius viršija nustatytus taksometro tarifus.
Patikrinimų metu taip pat nustatyta, kad itin dažnai taksi tarifai viršijami vežant keleivius iš Vilniaus oro uosto, todėl į sostinę atvykę užsieniečiai priversti mokėti dideles sumas. Pareigūnai teigė, jog būtą atvejų, kai už pusketvirto kilometro kelio taksistai iš klientų reikalaudavo pusšimčio litų ir daugiau.

Vilniaus savivaldybės administracijos Eismo organizavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Egidijus Anulis LŽ neslėpė, kad per metus vien tik sostinėje išaiškinama per 100 atvejų, kai taksi vairuotojai už kelionę iš keleivių reikalavo nepagrįstai didelių sumų. "Dėl sukčiaujančių taksistų skundžiasi daugelis, tačiau oficialius pareiškimus parašo vienetai. Galbūt žmonės dėl keliolikos litų nenori gaišti laiko, pildyti dokumentų ir pan.", - svarstė Eismo organizavimo skyriaus vyriausiasis specialistas. Jis pridūrė, kad įtarę taksistų apgaulę keleiviai gali atsisakyti mokėti už kelionę ir kviesti policiją arba reikalauti iš vairuotojo važiavimo kvito, kuris vėliau nagrinėjant skundą taps svariu įrodymu.

Už sukčiavimą didinant paslaugų tarifus taksistams gresia piniginės baudos, o taksi įmonėms už teisės aktų nesilaikymą - licencijos atėmimas.

Vos pusmetį prie taksi vairo praleidęs vilnietis I.R. (pavardė redakcijai žinoma - aut.) LŽ patvirtino, kad apgauti užsienietį arba neblaivų klientą - vieni juokai. "Dalis taksi vairuotojų automobiliuose prie taksometro turi prijungę specialią techniką, taksistų žargonu dar vadinamą "turbo". Šios sistemos veikimo principas labai paprastas - automobilio salone yra paslėptas mygtukas, kurį nuspaudus taksometro skaitiklis gali rodyti dvigubai ar net trigubai didesnę kainą, negu yra iš tikrųjų. Vežant atidų klientą šio triuko geriau nesiimti, tačiau kai įlipa įkaušę keleiviai arba užsieniečiai, "turbo" funkcija iš tiesų praverčia. Tokiu būdu gali uždirbti du ar net tris kartus daugiau", - apie taksistų darbo metodus pasakojo šį amatą išbandęs I.R.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją