Antradienio spaudos konferencijoje pigių skrydžių bendrovė taip pat paskelbė vasarą Kaune atidaranti pirmąją savo skrydžių bazę Centrinėje Europoje, kurioje bus bazuoti du lėktuvai. Į šią bazę planuojama investuoti 140 mln. JAV dolerių, įdarbinti 150 pilotų ir skrydžių palydovų. Iš viso „Ryanair“ turi 40 bazių. Per savaitę skrydžių bendrovė iš Kauno žada rengti 120 skrydžių.

„Ryanair“ vadovas Michael O'Leary žurnalistams tvirtino, kad išplėtus skrydžių skaičių, į Kauną ketinama pritraukti 1 mln. keleivių ir sukurti 1000 naujų darbo vietų.

Jo teigimu, pasirinkti Kauną nuspręsta dėl lankstaus bendradarbiavimo su oro uostu, palankios mokesčių politikos.

„Aš manau, kad šiuo metu Kaune yra visos galimybės greitam turistų skaičiaus augimui, kurie į Kauną atvyks ne per Rygą, bet tiesiogiai per Kauną“, – kalbėjo M. O'Leary.

Lietuvos susisiekimo ministras Eligijus Masiulis pripažino, kad skrydžių skaičių pagausėjimą lėmė pasikeitusi oro uostų kainodara.

„Be abejo, tai atveria labai dideles perspektyvas tiek Lietuvos turizmui, tiek Lietuvos verslui. Labai svarbu, kad Lietuvos verslas, kuris aptarnauja turizmą, suprastų, jog atėjo metas pasitempti, atėjo metas pradėti kitaip organizuoti verslą, kad žmonės norėtų čia atskristi“, – spaudos konferencijoje kalbėjo E. Masiulis.

Vilniuje laukia jau šiemet

Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU) vadovas Tomas Vaišvila vylėsi, kad deryboms pasibaigus sėkmingai, „Ryanair“ į Vilnių galėtų ateiti dar šiemet. Jo teigimu, šiuo metu TVOU naujomis kryptimis keleiviui taikomas 1,1 euro (apie 4 Lt) mokestis, o anksčiau jis būdavo per 20 eurų (apie 70 Lt).

„Mes skaičiuojame, kad nuo 3 mln. keleivių oro uostas jau dirbs pelningai. Mes prognozuojame, kad šiemet bus paskutiniai nuostolingi metai, nes vykdome reorganizaciją, kuri kainuoja labai brangiai“, – žurnalistams sakė T. Vaišvila.

Jis skaičiuoja, kad šiemet TVOU naudosis apie 2 mln. keleivių, o atėjus „Ryanair“, jų skaičius dar išaugtų 500-600 tūkst. keleivių.

T. Vaišvila pripažįsta, kad šiuo metu vyksta derybos su dar trimis skrydžių bendrovėmis, iš kurių dalis yra Rusijos įmonės, norinčios Lietuvoje steigti savo bazę.

Jo teigimu, nuo gegužės skrydžių skaičiumi Kaunas susilygins su Ryga.

Dabartiniai „Ryanair“ maršutai iš KaunoNauji „Ryanair“ maršrutai iš Kauno
Birmingemas (Jungtinė Karalystė)Barselona (Ispanija)
Bremenas (Vokietija)Berlynas (Vokietija)
Bristolis (Jungtinė Karalystė)Diuseldorfas (Vokietija)
Briuselis (Belgija)Edinburgas (Jungtinė Karalystė)
Dublinas (Airija)Londonas (Gatviko oro uostas) (Jungtinė Karalystė)
Frankfurtas Hahnas (Vokietija)Milanas (Italija)
Liverpulis (Jungtinė Karalystė) Oslas (Norvegija)
Londonas (Lutono oro uostas) (Jungtinė Karalystė)Paryžius (Prancūzija)
Londonas (Stanstedo oro uostas)Tamperė (Suomija)
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją