„Orlen Lietuva“ degalinių tinklą valdančios bendrovės „Ventus-Nafta“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Žilėnas DELFI sakė, kad antradienį populiariausias 95 markės benzinas vairuotojams kainavo 7-10 ct/l, o dyzelinas – 5-8 ct/l brangiau nei paskutinę 2009 m. dieną.

„Pagrindinės kainų kilimo priežastys yra dvi – biodegalų akcizo lengvatos panaikinimas bei didmeninių kainų augimas 2009 m. pabaigoje bei 2010 m. pradžioje, kurioms įtakos turi pasaulinių naftos kainų tendencijos. Didmenine kaina šiandien, palyginti su buvusia prieš savaitę, ūgtelėjo 113 Lt už 1000 litrų benzino bei 152 Lt už 1000 litrų dyzelino“, – sakė jis.

Degalinių tinklo „Lukoil Baltija“ mažmeninės prekybos direktorius Romas Turlinskas DELFI taip pat pripažino, kad kainos degalinėse didėjo, o esą didmeninė populiariausio benzino kaina nuo Naujųjų metų ūgtelėjo 8 ct/l, o dyzelino – 5 ct/l.

„Mes šiandien pakėlėme kainas dėl to, kad iki Naujųjų metų tarp degalinių vyko kainų karai, o skirtumas tarp „Mažeikių naftos“ didmeninių ir degalinių kainų buvo pasiekęs neregėtas žemumas. Todėl kainos turėtų didėti, nes kitaip visi dirbsime nuostolingai. Akcizo lengvatos panaikinimas taip pat pasijus palaipsniui, nes „Mažeikių nafta“ šių pasikeitimų negalės pati kompensuoti“, – sakė jis.

„Neste Lietuva“ pardavimo vadovas Laimunas Tilindis DELFI pripažino, kad antradienį vairuotojai gali pajusti į degalus maišomo biokuro lengvatos panaikinimą – priešpiet tinklo degalinės kuro kainas padidino apie 9 ct/l.

„Paskutines savaites kainos buvo labai svyruojančios, tai iš esmės lėmė degalinių konkurencija. Šiuo metu jau yra stiprus pabrangimas, kiti tinklai jau yra pabranginę kainas. Mes taip pat keliame kainas, panašu, kad jos turėtų didėti apie 9 ct/l lyginant su gruodžio 31 d. kaina“, – sakė jis.

Degalinių tinkle „Statoil Lietuva“ populiariausias 95 markės benzinas antradienį per pietus Vilniuje kainavo 3,91 Lt/l, o dyzelinas – 3,28 Lt/l. Tuo tarpu anksti ryte vairuotojai užfiksavo, kad kainos atitinkamai buvo 3,79 Lt/l ir 3,12 Lt/l.

Tuo tarpu „Orlen Lietuva“ atstovas Sigitas Zakalskis dienraščiui "Lietuvos rytas" sakė, kad dyzelinas dėl lengvatos panaikinimo brangti negalėjo, nes šiuo metu gaminamas antros klasės – arktinis dyzelinas, kuris su biokuru nemaišomas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją