Dešimtyje svarbiausių įvažiavimų į senamiestį bus pastatyti motociklų ir motorolerių eismą draudžiantys ženklai.

Tai nuspręsta trečiadienį surengtame mero A. Zuoko susitikime su sostinės Vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių rinktinės komisaru Vytautu Černevičiumi ir Viešosios policijos komisaru Viliumi Žilioniu.

"Gaunu labai daug nusiskundimų, kad senamiestyje, keldami triukšmą, dideliu greičiu važinėja motociklai ir motoroleriai. Šių transporto priemonių vairuotojai dažnai būna nedrausmingi, važinėja be šalmų bei viršija leidžiamą greitį, keldami pavojų ir pėstiesiems, ir automobilių eismui", - sakė A. Zuokas.

Meras pažymėjo, kad senamiestyje šiai problemai trūksta policijos dėmesio, iki šiol nepakankamai imamasi drausminančių priemonių. "Dėl to ypač apmaudu, kadangi visa Vokiečių gatvė yra stebima vaizdo kameromis. Tvarką šioje gatvėje galima kontroliuoti net sėdint policijos budėtojų poste, nedelsiant reaguojant į visus nusižengimus", - teigė sostinės vadovas.

A. Zuokas pasiūlė sudaryti bendrą miesto savivaldybės ir sostinės policijos darbo grupę, kuri periodiškai susitiktų peržiūrėti pastarojo mėnesio ar savaitės vaizdo įrašus iš Vokiečių gatvės, kartu analizuotų pastebėtus pažeidimus.

Artimiausiu metu senamiestyje, o ypač Vokiečių gatvėje, bus rengiami policijos reidai, informavo Savivaldybės atstovė spaudai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją