Po nesėkmingų 1999-ųjų, kai naujų automobilių pardavimai gerokai smuko, pernai vėl prasidėjo pakilimas - buvo parduota 7040 mašinų, tai sudarė 27 proc. daugiau nei praėjusiais metais, praneša ELTA.

Deja, pagal naujų automobilių pardavimą Lietuva ir toliau atsilieka nuo beveik visų Europos šalių, taip pat ir nuo artimiausių kaimynų. Lietuvos autoverslininkų asociacijos prezidento Alvydo Globio teigimu, būtent dėl šios priežasties dauguma gamintojų koncernų neremia importuotojų dalyvavimo parodoje. "Sunku. Belieka tikėtis, kad šiemet pardavimai nors kiek pakils", - teigia A.Globys.

Jis atkreipė dėmesį, kad pernai šalies rinka jau tapo panaši į europietišką - žmonės ėmė pirkti kompaktinės klasės automobilius, sumažėjo didelių ir prabangių automobilių pardavimas, į lyderių pozicijas ėmė veržtis Prancūzijos gamintojai.

Šių metų pradžioje automobilių pardavimas kiek padidėjo, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų periodu, todėl pardavėjai pagrįstai tikisi, kad metai bus geresni.

Parodoje ALT eksponuojami naujausi automobiliai pasauliui buvo pristatyti praėjusių metų pabaigoje Paryžiaus parodoje arba prieš mėnesį vykusioje Ženevos parodoje.

Svarbiausiomis šių metų naujovėmis galima pavadinti kompaktinės klasės automobilį "Peugeot-307" bei vidutinės klasės automobilį "Renault Laguna II". Dėl patrauklaus dizaino, turtingos įrangos bei palankios kainos šie automobiliai gali tapti lyderiais savose klasėse.

Naujasis "Honda Civic" tapo itin aukštas ir erdvus, skirtas ne tik sportiškų, bet ir patogių automobilių pirkėjams. "Citroen C5" - konkurentas tai pačiai "Laguna" bei populiariems "Volkswagen Passat" bei "Ford Mondeo".

BMW pristato naująjį 3-iosios serijos kompaktinės klasės automobilį ir tikisi taip pat prisivilioti nemaža šios klasės pirkėjų, gundydama juos nedidele kaina.

"Opel Corsa" - taip pat naujas automobilis, tapęs kur kas erdvesnis ir ne ką brangesnis. Anksčiau tai buvo tik moterų automobilis, todėl yra vilčių, kad dabar ją pirks ir vyrai.

Atnaujintus naujausius modelius parodoje taip pat demonstruos "Mercedes-Benz", "Audi", "Volvo", "Nissan", "Škoda", VAZ, "Daewoo", "Kia", "Chrysler" bei "Jeep".

Nedalyvaujančiųjų markių sąrašas šįkart kaip niekad trumpas - nematysime tik "Fiat", "Hyundai", "Mitsubishi".

Didžiausias ekspozicijas įrengė "Volkswagen" ir "Audi" - 580 kv. m. viduje ir 500 kv.m. lauke, "Renault" - 346 kv.m., "Honda" ir "Citroen" - 266 kv.m. bei "Mercedes-Benz" - 250 kv.m.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją