“Esam priverst taupyti. Kaip dabar vykdomas tas lauko apšvietimas , jis taip ir vyks. Kitais metais dar nežinom, kokios priemonės bus, bet jei tam turėsime skirti dar mažiau lėšų, tai reikės rasti dar rezervų. Tikėtis, kad daugiau švies –tai viltis miršta paskutinė, bet šiandien dienai neturim finansinių galimybių”, - sako Šiaulių miesto savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjas Arūnas Adomaitis.

Nors miesto valdžia susipažino su policijos pareigūnų rekomendacijomis apšviesti kuo daugiau miesto vietų, valdininkai sako esą priversti taupyti - žmonių saugumo sąskaita taip pat. Šiuo metu esą apšviestos tik būtiniausios miesto vietos. Teigiama, kad kitąmet situacija dėl lėšų dar tik blogės.

“Miesto bendro naudojimo apšvietimui šiemet bendra suma -3,9 mln. litų. Vien tik už elektros energiją 1,7 mln. planuojame išleisti. Kitų metų prognozė - kur kas mažesnės lėšos –tai gali būti 30 procentų mažesnė suma”, - sako Šiaulių miesto savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjas Arūnas Adomaitis.

Valdininkai sako, kad taupant - naujų šviestuvų nei šiemet, nei kitąmet statyti taip pat neplanuojama, tad miesto parkai ir toliau greičiausiai liksią neapšviesti, kaip ir daugiabučių namų kiemai. Sunkmečiu gyventojams apšvietimo įrangą siūloma įsirengti už savo lėšas.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją