Troleibusų vairuotojų profesinė sąjunga apskundė Kauno apylinkės teismo nutartį dėl draudimo streikuoti 30 dienų. Situaciją šiuo metu nagrinėja Kauno apygardos teismas. Tuo pačiu draudimas streikuoti pratęstas iki tol, kol teismas išspręs situaciją.

„Tai reiškia, kad streikas atidėtas neribotam laikotarpiui. Darbo kodekse numatyta, kad streiką galima uždrausti tik 30 dienų, tačiau matome, kad į tai nebuvo atsižvelgta“, - DELFI sakė Petras Balčaitis, Kauno troleibusų vairuotojų profsąjungos pirmininkas.

Pasak P. Balčaičio, viskas taip susiklostė neatsitiktinai ir vairuotojų streikams nutraukti rastas būdas.

„Šiuo metu jokios derybos nevyksta. Miesto valdžia mano, kad ir toliau galima mus engti“, - teigė B. Balčaitis.

DELFI primena, kad nesutarimai tarp troleibusų vairuotojų profsąjungos ir Kauno savivaldybės valdomo „Autrolio“ prasidėjo paskelbus apie planus 15 proc. sumažinti vairuotojų atlyginimus. Taip pat vairuotojai priešinasi, kad „Autrolis“ būtų sujungtas su „Kauno autobusų“ parku.

Kauno vadovai teigia, kad sujungus bendroves esą būtų taupomos įmonių administravimui skirtos lėšos. Troleibusų vairuotojai tai vertina kaip siekį sužlugdyti „Autrolį“.

Iki šiol troleibusų vairuotojai streikavo jau penkis kartus – pirmasis streikas rugpjūčio 17 dieną truko dvi valandas. Vėliau trys streikai vyko po visą darbo dieną. Nuo spalio pabaigos vairuotojai žadėjo streikuoti po kelias dienas iš eilės, tačiau jų planus pakoregavo teismas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją