Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) abiem Kauno visuomeninio transporto įmonėms yra suteikęs paskolas naujiems autobusams ir troleibusams įsigyti. Kauno miesto savivaldybė svarsto idėją sujungti „Autrolį" ir „Kauno autobusus", taip optimizuojant bendrovių veiklą.

Miesto savivaldybei nutarus šias įmones jungti, tam būtų reikalingas ERPB sutikimas. Todėl reikalinga atlikti galimybių studiją, kuri atsakytų į visus klausimus dėl galimo įmonių sujungimo.

2006 metais ERPB dešimčiai metų suteikė 10 mln. eurų paskolą, už kurią buvo nupirkti 55 nauji autobusai „Solaris Urbino 12". 2007 metais už 15 mln. eurų paskolą buvo nupirkti 42 nauji troleibusai. Įmonė „Kauno autobusai" ERPB jau išmokėjo 4,1 mln. eurų, iki 2014 metų liko gražinti 5,9 mln. eurų. AB „Autrolis" paskola turi grąžinti iki 2016 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją