Šiuo metu apie 200 Elektrėnų gyventojų, eidami į autobusų stotelę ir rizikuodami savo gyvybe, kasdien turi pereiti magistralę Vilnius–Kaunas. Per pastaruosius ketverius metus vien tik magistralės ruože ties Elektrėnais įvyko 5 įskaitiniai eismo įvykiai, kuriuose 2 pėstieji žuvo ir dar 3 buvo sužeisti.

Stotelės šalia kelio bus panaikintos, o skiriamojoje juostoje bus įrengta tinklo tvora, neleidžianti kirsti kelio pėstiesiems nesaugiose vietose. Tuo pačiu greitį magistralės Vilnius – Kaunas ruože ties Elektrėnais bus galima padidinti iki 80-90 km/h (šiuo metu leistinas maksimalus greitis – 70 km/h), tad pagerės susisiekimas tarp Vilniaus ir Kauno.

Iki naujų autobusų stotelių bus įrengti pėsčiųjų takai, įrengtos pėsčiųjų perėjos su saugos salelėmis, autobusų laukimo peronai su sėdimomis vietomis. Šalia naujųjų stotelių bus įrengta ir autobusų stotelė vietiniam autobusui, kuriuo toliau gyvenantys elektrėniškiai galės pasiekti tarpmiestinių autobusų stoteles.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją