Jau ketvirtus metus iš eilės vagišių numylėtų automobilių dešimtuke "karaliauja" importuoti automobiliai.

Automobilių pramonės programinės įrangos ir ryšių sistemų tiekėjos "CCC Information Services Inc." tyrimo duomenimis, 20 iš 25 labiausiai vagiamų automobilių Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo importuotos mašinos, o ypač "Toyota Camry", "Honda Accord", "Honda Civic" ir "Acura Legend" modeliai.

Automobilių vagys pirmenybę teikia senesniems importuotiems modeliams, nes dėl jų populiarumo šių mašinų detalių paklausa yra milžiniška. Per pastaruosius ketverius metus perkamiausiu modeliu JAV buvo "Toyota Camry", o per ankstesnius dvejus metus - "Honda Accord".

1988-1991 metų gamybos "Toyota Camry" užėmė pirmas keturias dažniausiai vagiamų automobilių dešimtuko vietas, o penktoje vietoje atsidūrė 1994-ųjų gamybos "Honda Accord EX".

Į 25 labiausiai vagis masinančių modelių sąrašą pateko ir keli JAV pagaminti modeliai: 1994-ųjų gamybos "GM Chevrolet C1500 4x2" (7 vieta), 1997-ųjų gamybos "Ford F150 4x2", 1993-ųjų gamybos "Jeep Grand Cherokee 4x4" visureigis ir 1995-ųjų gamybos "Dodge Neon" kompaktas.

Beje, importuotų automobilių savininkai vidurio Amerikoje gali miegoti ramiai. Mičigano, Ohajo, Ilinojaus, Teksaso ir kitose šalia esančiose valstijose.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją