Inspektoriai, patikrinę 82-jų įmonių taksi automobiliuose įrengtus taksometrus, nustatė, kad 24-ose įmonėse jie neatitinka teisinės metrologijos reikalavimų: privalomosiomis metrologinės patikros plombomis neužplombuotas taksometro blokas, bloko ir spidometro sujungimo grandinė, dekoratyvinės panelės tvirtinimo varžtai, plombos nutrauktos ar pažeistos.

Anot inspekcijos, matavimo priemonė turi būti užplombuota arba ant jos pritvirtintas patikros žymuo taip, kad nebūtų galima daryti įtakos matavimo priemonės rodmenims nepažeidus plombų arba patikros žymenų. Rasta įrengtų papildomų jungiklių arba atvejų, kai taksometras sujungtas su automobilio įranga dviem laidais, šie padalinti į dvi dalis ir įrengtos dvi jungtys, iš kurių viena užplombuota, o kita – ne. Pažeisti Lietuvos Respublikos metrologijos įstatymo reikalavimai, nes matavimo priemonės – taksometrai neapsaugoti nuo rodmenų klastojimo. Pažeidėjams paskirtos baudos.

„Pažeidimų pobūdis rodo, kad galėjo būti klastojami taksometrų rodmenys, slepiamos gautos pajamos, nesumokami mokesčiai valstybei – šiuos įmonės moka nuo gautų pajamų. Nesuprantamas ir įmonių vadovų neatsakingas požiūris į nustatytus pažeidimus, esą automobilių taksometrų plombos pažeidžiamos dėl dažnai besikeičiančių keleivių vežimo tarifų. Todėl ateityje šios įmonės bus tikrinamos pakartotinai,“ – teigė inspekcijos viršininkas Algirdas Skripėta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją