Pasak Valdo Gilio, asociacijos „Linava“ generalinio sekretoriaus, vadovaujantis TIR procedūros vykdytojo leidimų išdavimo ir panaikinimo komiteto neeilinio posėdžio sprendimais 20 transporto įmonių panaikintas apribojimas dėl TIR knygelių išdavimo, 6 įmonėms pratęstas patikrinimo laikas ir apribotas TIR knygelių išdavimas. Trims įmonėms panaikintas TIR procedūros vykdytojo leidimas - jos nebegalės vykdyti gabenimų į Rusiją.

„Dėjome visas pastangas ir vežėjų prašėme kaip galima greičiau pateikti reikiamus dokumentus, kad galėtume juos išbraukti iš vadinamojo „nepatikimųjų“ įmonių sąrašo, kurį pateikė Rusijos muitinė. Šiandien galime kiek lengviau atsikvėpti, nes įrodėme, kad didžioji dalis tų bendrovių yra patikimos ir gali toliau dirbti Rusijos rinkoje“, - teigia V. Gilys.

Anot jo, pats „juodojo“ sąrašo atsiradimas metė šešėlį ant Lietuvos vežėjų, tad daugelis jų buvo priversti aiškintis savo užsakovams ir partneriams. Įmonės dėl to prarado užsakymus ir patyrė milijoninių nuostolių. „Tai skaudus smūgis mūsų transporto verslui, nes laikinai buvome be kaltės apšaukti kaltais“, - aiškina asociacijos „Linava“ generalinis sekretorius.

Rugpjūčio pradžioje Rusijos muitinė buvo ėmusi taikyti sugriežtintą lietuviškų vilkikų patikrą, todėl pasienyje buvo susidariusios ir 20 km eilės. Rusija ribojo lietuviškų vežėjų judėjimą, teikdama, kad yra daromi pažeidimai.

Įmonės, išbrauktos iš „nepatikimųjų“ Lietuvos transporto įmonių sąrašo: "Hoptransa", "Transporto vystymo grupė", "Ilokas", "Kiaunė", "Ignolita", "Girteka", "Vitransa", "Deksnynė, "Polita", "Laikrida", "Dangera", "Evekas", "Transmėja", "Nostrada","Rivaisa", A.Rasalo individuali įmonė, "Minjotra", "Raftra", "Vivatrans", "Vegda".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją