Per pastaruosius porą mėnesių, po to, kai greičio matuoklių neveiksnumas iškilo viešumon, greičio mėgėjai gerokai įsisiautėjo sostinėje. Tikėtina, kad tik prieš maždaug savaitę vėl įjungti aparatai jau užfiksavo šimtus pažeidimų.

Tuo metu Vilniaus miesto mero pavaduotojas Vidmantas Martikonis dienraščiui teigė, esą "Urbico" sistemą iš naujo paleido be reikalo. Mat savivaldybė teigia jau nutraukusi sutartį su paslaugų tiekėja.

„Gal jie ir veikia kur nors padėti, statistikos, bent jau oficialios, neturime, – naujienomis stebėjosi V.Martikonis. – Mes traktuojame, kad sutartį su jais („Urbico" – red. past.) esame nutraukę."

Politiko žodžiais, jau rugsėjį bus paskelbtas naujas konkursas greičio matuoklių sistemos įrengimui. Kol kas nežinoma, ar konkursą laimėjusi bendrovė galės perimti įrenginius iš finansinių sunkumų kamuojamos „Urbico".

„Urbico" vien už „inkilų" priežiūrą iš savivaldybės per metus gauna beveik milijoną litų. V.Martikonio teigimu, nauja sistema miestui turėtų kainuoti gerokai pigiau. Sostinės vicemeras taip pat užsiminė, kad savivaldybė netrukus gali kreiptis į teismą ir apskųsti "Urbico" dėl įsipareigojimų nevykdymo.

Tačiau juokingiausias šios situacijos aspektas – tikras pažeidėjų džiaugsmas. Su „Urbico" susipykusi savivaldybė nurodė policijai nekreipti dėmesio į nuotraukas, atkeliaujančias iš „inkilų". „Mes policiją esame informavę, kad sutartis su šiais paslaugos tiekėjais yra nutraukta", – sakė V.Martikonus, užtikrindamas, kad pažeidėjai baudų išvengs.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją