Kad Kauno transporto įmonių darbuotojų profesinė sąjunga nepritaria bendrovės "Autrolis" dalies vairuotojų ketinimui skelbti streiką, jos pirmininkė Onutė Butkevičienė informavo ir Kauno miesto merą.

Miesto savivaldybę pasiekusiame rašte teigiama, kad O. Butkevičienės vadovaujama profesinė sąjunga nepalaiko Troleibusų vairuotojų profesinės sąjungos pirmininko Petro Balčaičio keliamų streiko reikalavimų ir nepritaria streiko rengimui bendrovėje "Autrolis". Taip pat siūloma ieškoti galimybių bendrovės vadovybei su profesinėmis sąjungomis susitarti civilizuotai.

Bendrovėje "Autrolis" veikia dvi profesinės sąjungos: Kauno troleibusų vairuotojų profesinės sąjunga, kurios pirmininkas - P. Balčaitis, ir Kauno transporto įmonių darbuotojų profesinė sąjunga, kuriai vadovauja O. Butkevičienė.

"Kauno troleibusų vairuotojų profesinės sąjungos pirmininkas P. Balčaitis nesugebėjo derėtis nė su vienu įmonėje dirbusiu direktoriumi. Jis keldavo nepagrįstus reikalavimus, gąsdindavo streikais. Su visais įmonėje dirbusiais direktoriais Troleibusų vairuotojų profesinės sąjungos pirmininko P. Balčaičio derybos baigdavosi ginčais ir nesutarimais", - teigiama merui atsiųstame rašte.

ELTA primena, jog dalis "Autrolio" vairuotojų streikuoti žada rugpjūčio 17 d. Streikas bus įspėjamasis, o jei jų reikalavimai nebus patenkinti, streikų gali būti daugiau.

Iki įspėjamojo streiko tęsis derybos su jo organizatoriais. Gal pavyks išvengti tokios drastiškos akcijos, dėl kurios pirmiausia nukentės troleibusų keleiviai.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras ramina miestiečius.

"Savivaldybė daro viską, kad kauniečiai ir miesto svečiai nepatirtų nepatogumų dėl galimo streiko. Neatmetame galimybės, kad jis apskritai neįvyks, nes daug bendrovės "Autrolis" darbuotojų nepritaria šioms priemonėms, kurios tik pablogins įmonės finansinę padėtį", - sakė P. Keras.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją