„Mercedes-Benz“ vadovas Dieteris Zetsche apie gamintojų bendradarbiavimą planuoja oficialiai paskelbti Frankfurto automobilių parodoje rugsėjį, tuomet turėtų paaiškėti ir daugiau detalių apie „Smart“ ateitį. Neoficialiais duomenimis, per artimiausią dešimtmetį šis gamintojas pirkėjams turėtų pasiūlyti tris naujus modelius.

Naujajame „Smart Forfour“ hečbeke tilps keturi suaugusieji, automobilio ilgis bus 3600 mm, plotis – 1700 mm, aukštis – 1500 mm aukščio, o ratų bazė – 2370 mm. Pirmoji „Smart Forfour“ karta, debiutavusi 1998 m., buvo gaminama bendradarbiaujant su „Mitsubishi“ kompanija.

Kol kas nėra žinoma, ar „Mercedes-Benz“ su „Renault“ tarsis ir dėl variklių bei pavarų dėžių gamybos. Vokietijos žiniasklaidoje skelbiama, kad abu gamintojai siekia tapti rimtais konkurentais PSA koncernui („Citroen-Peugeot“) bei „Toyotai“, kurie gamina panašaus dydžio, ekonomiškus automobilius.

Tai yra tarsi užuomina, kad bus bendradarbiaujama kuriant taupius benzininius bei dyzelinius variklius, tarp jų ir itin ekonomišką naujos kartos trijų cilindrų agregatą, kurio tobulinimu užsiima „Mercedes-Benz“. Planuojama, kad naujasis „Smart Forfour“ ateityje gali tapti ir elektromobiliu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją