Nešališką nuomonę apie įvairių prekių, paslaugų ir gaminių kokybę teikianti bendrovė atliko išsamų įvairių modelių testą ir apklausė 84 tūkst. vairuotojų apie jų turimų automobilių patikimumą. Taip norėta išsiaiškinti, kurie modeliai kelia mažiausiai galvos skausmo vairuotojams, o kurie ilgokai stovi remonto dirbtuvėse.

Naujų automobilių (pagamintų 2007-2009 m.) kategorijoje geriausiai įvertinti Japonijoje pagaminti keturačiai, kurie užėmė net septynias vietas pirmajame dešimtuke. „Honda Accord“ patikimumas įvertintas 98,5 proc., o antrąją vietą užėmusio kito „Honda“ modelio „Jazz“ – 98,2 proc.

Trečioje vietoje atsidūręs „Daihatsu Sirion“ tapo didžiausia staigmena. Šio mini automobilio patikimumą jo savininkai vertina net 97,5 proc.

Nepaisant to, kad Vokietijoje pagaminti automobiliai daugelyje šalių vertinami kaip kokybiški, tačiau Didžiosios Britanijos vairuotojams taip neatrodo. Pavyzdžiui, „Audi A5“ užėmė paskutinę – 121-ąją – vietą tarp visų testo dalyvių, sulaukęs tik 76 proc. patikimumo įvertinimo. Stilingas modelis apklausoje dalyvavusiems vairuotojams kėlė rūpesčių dėl elektronikos gedimų.

Ne ką geriau vertinama ir „Jaguar XF“ kokybė. „S-type“ modelį pakeitusio keturračio patikimumas įvertintas 76 proc., o jo pirmtako ansktesniųjų metų rezultatai buvo geresni – 81 proc.

Daugelis apklausos dalyvių nurodė, kad bene dažniausiai pasitaikančių gedimų priežastis yra elektronikos sistemos, kurios autombiliui turėtų suteikti patikimumo, patogumo ir pagerinti jo efektyvumą.

Praėjusią savaitę paskelbta dar viena žinia, bylojanti apie japonų automobilių patikimumą. Didžiosios Britanijos draudimo kompanija „Warranty Direct“, išanalizavusi duomenų bazę, paskelbė, kad mažiausiai rūpesčių šeimininkams keliančių nenaujų automobilių sąraše pirmauja „Honda“. Draudikų teigimu, tikimybė, kad šios markės automobilis suges, yra 10,59 proc. Antroje vietoje atsidūrė „Mazda” (13,03 proc.), trečioje – „Toyota“ (13,08 proc.).

Patikimiausi automobiliai („Which?“ apklausos duomenimis)

1.„Honda Accord“ – 98,5 proc.
2.„Honda Jazz“ (nuo 2008 m.) – 98,2 proc.
3.„Daihtsu Sirion“ – 97,5 proc.
4.„Hyundai i30“ – 96,8 proc.
5.„Ford Fiesta“ – 96,2 proc.
6.„Honda Jazz“ (2002-2008 m.) – 95,9 proc.
7.„Honda Civic Hybrid“ – 95,7 proc.
8.„Citroën C1“ – 95,7 proc.
9.„Toyota Prius“ – 95 proc.
10.„Mazda 3“ – 94,4 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)