Bendrovės vadovas Gediminas Žiemelis praneša, neabejojantis, kad bylos baigtis bus palanki ir pavyks prisiteisti 200 mln. litų.
Iš anksto bendrovės akcininkai planuoja, kad iš prisiteistos 200 mln. litų sumos atsisakys ne tik 48,5 mln. litų, 2008 metais investuotų į skrydžių bendrovę, tačiau ir visų iki tol investuotų lėšų. Minėtas lėšas, kurių dar neturi ir nežinia ar turės, akcininkai žada skirti reguliariesiems skrydžiams iš Vilniaus atnaujinti. Taip pat žadama grąžinti skolas valstybinėms Lietuvos įmonėms ir kompensuoti pagal ES reglamentą priklausančius nuostolius keleiviams, kurie negalėjo skristi dėl sustabdytos „flyLAL“ veiklos ir jau atgavo ar atgaus didžiąją dalį už bilietus sumokėtų lėšų.

G.Žiemelio teigiamas nuojautas kursto dar 2006 metais Latvijos Konkurencijos tarybos sprendimas, kuris pripažino, kad Rygos oro uosto teikiamos nuolaidos iškreipia rinką ir yra naudingos dviem įmonėms. Vėliau Latvijos kovos su korupcija ir korupcijos prevencijos biuras iškėlė bylą dėl tarptautinio Rygos oro uosto sutarčių su skrydžių bendrovėmis.

Įmonė "flyLAL-Lithuanian Airlines" pernai kreipėsi į teismą su ieškiniu bendrovei „airBaltic“, įvertinusi, kad Rygos oro uostas teikė Lietuvos bendrovę diskriminavusias nuolaidas Latvijos "airBaltic". Latvijos skrydžių bendrovei ir Rygos oro uostui „flyLAL“ pateikė 200 mln. litų ieškinį ir pasiekė, kad būtų areštuotas tokios vertės bendrovių turtas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją