Iš viso Vilniuje yra 12 stacionarių greičio matuoklių ir 49 vietos, kuriose būdavo pakaitomis įrengiami 7 greičio matuokliai . V. Milėno teigimu, šiuo metu veikia „vienas kitas“.

Visų trijų pašnekovų duomenimis, matuokliai neveikia todėl, kad jiems dar neatlikta kasmetė metrologinė patikra.

„Sutinku, kad ji (patikra – DELFI) kiek per ilgai užtruko. Aš nujaučiu, kad to priežastys gali būti finansinės, juk dabar sunkmetis“, – apie galimas priežastis kalbėjo V. Milėnas.

„Jie paprasčiausiai yra sugedę, išvežti kalibravimui, remontui ir jau trys mėnesiai neveikia. Bendrovės atsakymas – išvežti remontui. Čia jau reikėtų kaltinti mūsų tarnybas, administraciją, dėl tokio sąlyginio apsileidimo, nes jie net nežino tikslios datos, nuo kada jie nebeveikia, bet už paslaugas sąskaitas vis tiek gaudavome“, – kalbėjo V. Martikonis.

Jo duomenimis, septyni kilnojami greičio matuokliai Vilniuje nebeveikia nuo vasario.

Greičio matuoklius prižiūrinčios bendrovės „Urbico“ vadovai su DELFI bendrauja tik elektroniniu paštu. Prieš keletą savaičių pradėjus domėtis, kodėl neveikia dalis greičio matuoklių, „Urbico“ technikos direktorius Kęstutis Šimėnas tąkart atsakė: „Eksplotuojant greičio matavimo įrangą privalu kartą per metus atlikti matavimo įrangos metrologijos testus pagal Lietuvos įstatymas ir kitus normatyvinius dokumentus. Tam tikslui įranga išmontuojama ir siunčiama į atitinkamą matavimus atliekančią laboratoriją“.

Savivaldybės darbuotojai dar prieš kelias savaites tvirtino besiderantys su bendrove dėl tolesnio bendradarbiavimo, todėl negalį komentuoti situacijos.

DELFI primena, kad vasarį šviesoforus, greičio matuoklius ir kelio ženklus Vilniuje prižiūrinti bendrovė „Urbico“ buvo grasinusi dėl savivaldybės skolų išjungti šviesoforus. Tąkart savivaldybė buvo įsiskolinusi apie 1,7 mln. Lt, tačiau sumokėjus dalį skolų, grasinimai liko neįgyvendinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją