“Šitiems kompensuojamiems reisams, moksleivių pavežėjimui praeitais metais maždaug sumokėta per devynis šimtus tūkstančių. Manau, kad ta suma nemažės, todėl prieš mokant norim pasitikrint, ar tikrai tos kainos atitinka”, - sako Šiaulių rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Lembutis.

“Jeigu pamatai mėnesinį nuostolį - aštuoniasdešimt tūkstančių, sekantį mėnesį - septyniasdešimt penkis tūkstančius, tai akivaizdžiai matai, kad metų pabaigoj bus milijonas nuostolių”, - tvirtina Šiaulių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Jonas Novogreckis.

Kuršėnų autobusų parke dirba daugiau kaip pusšimtis žmonių - jie baiminasi prarasią darbą, mat nepatvirtintais duomenimis, į Kuršėnų autobusų parką kėsinasi kai kurie privatūs vežėjai - jų rajone yra dešimt. Tuo tarpu Kuršėnų autobusų parko valdybos pirmininkas Algirdas Baikauskas sako, kad vargu, ar ką domins toks nepelningas verslas.

”Bendrovės darbo specifika yra tokia, kad aptarnaujami maršrutai yra visi įprastai kaimo vietovėse, jie visi yra nuostolingi dėl mažo keleivių srauto. Sunku įsivaizduot kas kitas be Kuršėnų autobusų parko vis tik ryžtųsi tokiam pasmerktam bizniui - aptarnauti kaimo vietoves, kur ir kelių būklė prasta, ir keleivių srautai, nėra perspektyvų didėti”, - svarstė UAB “Kuršėnų autobusų parkas” valdybos pirmininkas Algirdas Baikauskas.

Kuršėnų autobusų parkas turi dvidešimt tris reisus – šiemet jau teko mažinti bilietų kainas, retinti reisus, o kai kurių maršrutų ir visai atsisakyti. Šiuo metu įmonėje yra apie trisdešimt autobusų, dalis jų įsigyti dar 1978 metais.

Darbo grupės išvados bus pateiktos jau kitą savaitę - rajono tarybos posėdyje.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją