Japonijos vežėjas JAL išėmė viską, kas buvo sukrauta į lėktuvą „Boeing 747“, ir išdėliojo ant mokyklos sporto salė grindų, norėdamas pažiūrėti, ar viskas tikrai reikalinga. Galiausiai nuspręsta centimetru sutrumpinti visus stalo įrankius ir taip sumažinti svorio, rašo telegraph.co.uk.

„Kalbant apie didžiulį lėktuvą vežantį 400 žmonių, kuriems pateikiami du ar trys valgiai, tokios priemonės gali padėti atsikratyti kelių kilogramų“, – teigė TOTA atstovas.

Kitas vežėjas sumanė įvairiausių originalių būdų, kaip mažinti kilogramus. Nuspręsta atsisakyti skrydžių metu dalinamų žurnalų, o neapmuitinamų prekių katalogus rodyti per ant sėdynių įrengtus televizorių ekranus.

„Oro bendrovės peržiūri tai, ką gabena lėktuvuose. Dabar jos teigia, kad gabenant tik 100 keleivių, lėktuve turėtų būti tik tai, kas tikrai būtina”, – teigė P. Steele`as.

Staleliai gėrimams ir valgiams privežti tampa lengvesni, buteliuose bei talpyklose gabenama mažiau vandens. Naujos kartos lėktuvų sėdynės taip pat bus iki 30 proc. lengvesnės, mat jos bus gaminamos ne iš aliuminio.

Imtis tokių priemonių bendroves paskatino labai didelės aviacinio kuro kainos. Tačiau dabar oro vežėjai skatinami mažinti ir anglies dvideginio emisiją.