A. Merkel vyriausybė pasirinko bendrovę, kuriai vadovauja Kanados automobilių dalių tiekėjas „Magna International Inc.“ su Rusijos didžiausiu banku „OAO Sberbank“ bei Rusijos automobilių gamintoju „OAO GAZ“, kuris bus GM Europos padalinio „Opel“ pirkėjas.

„Tai padidins Rytų Europos įtarimus Vokietijai ir Rusijai ir kodėl didžiausia Europos ekonomika susisiejo su keistais Rusijos magnatais, kad pamalonintų Kremlių“, – teigia Briuselyje įsikūrusio Tarptautinės politinės ekonomikos Europos centro direktorius Fredrikas Erixonas, „Vokietija kiršina lenkus bei Baltijos šalis su Rusija.“

Vokietija yra didžiausia Rusijos verslo partnerė. Šiuos santykius palaiko augantis Vokietijos dujų ir naftos importas. Praėjusiais metais metiniai Vokietijos ir Rusijos tarpusavio pardavimai padidėjo penkis kartus iki 68,2 milijardų eurų nuo 2000 m. Rusijoje dirba 6 000 Vokietijos bendrovių, o verslo lyderiai Berlyne pasaulinę recesiją vertina kaip stabdį, kuomet gamintojai nori pasirašyti sutartis, Rusijai plečiant asortimentą nuo energetikos ir atstatant transporto bei sveikatos priežiūros sektorius.

Pagal „Magna“ pradinį pasiūlymą Kanados bendrovė gautų 20 proc. GM padalinių „Opel“ ir „Vauxhall“ Europoje būtinojo kapitalo dalies. „Sberbank“ priklausytų 35 proc., tai atitinka likusią Detroite įsikūrusios GM bendrovės dalį. „Magna“ vadovo pavaduotojas vykdantysis darbuotojas Siegfriedas Wolfas Nižnyj Novgorode (Rusija) įsikūrusią GAZ apibūdino kaip jų pramoninę partnerę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją