Vilniaus savivaldybės įmonės atstovai sako, kad mokesčiu tikisi sureguliuoti dabartinį chaosą aplink klinikas, nes 80 proc. ten statomų automobilių yra ne pacientų.

„Tai yra vilniečiai, studentai, kurie atvažiuoja atlikti praktikos, išklausyti paskaitų. Atvažiuoja darbuotojai, aptarnaujantis personalas, atvažiuoja aplinkinių paslaugų ir kioskų tiekėjų“, – teigė savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Vaidotas Antanavičius.

Nebelikus laisvų vietų, pacientai verčiami automobilius palikti neleistinose vietose ir mokėti baudas.

Tuo metu Santariškių medicinos įstaigos atstovai įsitikinę, kad tai mašinų srauto nesumažins, o tik nustums į tolimesnes, kol kas neapmokestintas gatves.

„Jeigu atvažiuos studentas ar darbuotojas ir anksčiau pasistatys, tai pacientas atvažiavęs vietos neras. Nesukūrus naujų stovėjimo vietų, problemos nebus galima išspręsti“, - sako Santariškių medicinos įstaigų asociacijos atstovas Aurimas Jaskonis.

Savivaldybė įrengti porą naujų aikštelių žada tik tuomet, jei nepasiteisins mokestis.

Tokią pačią idėją - apmokestinti litu už valandą mašinas, stovinčias prie Kauno klinikų, svarsto ir laikinosios sostinės savivaldybė.

„Gauname labai daug nusiskundimų iš aplinkinių gatvių gyventojų. Be to, gauname daug nusiskundimų iš atvykstančių į universitetines klinikas pacientų, gyventojų, kad nėra galimybės pasistatyti automobilius“, – kalbėjo Kauno savivaldybės Paulius Keras.

Kauno klinikų atstovai tokį siūlymą vertina neigiamai.

„Šiuo sunkmečiu žmonės pinigėlių mažai turi, o miesto valdžia, neinvestavus nė vieno cento į paravimo vietų sutvarkymą, nori imti pinigus“, – kalbėjo Kauno medicinos universiteto klinikų direktorius ūkiui ir inžinerijai Juozas Dekeris.

Kauno savivaldybė skaičiuoja, kad per metus į klinikas atvykusieji biudžetą papildys milijonu litų.