Kaip skelbia ministerija, tranzitiniai skrydžiai sudarė 73,4 procentų visų VĮ „Oro navigacija“ aptarnautų skrydžių. Palyginti su 2007 metais, bendras skrydžių skaičius išaugo 13,39 procentų, o tranzitinių – 14,8 procentų. Daugiausia per Lietuvos oro erdvę skrido oro bendrovės „Air Baltic“, „Deutsche Lufthanza“, „Finnair O/Y“, „FlyLAL Lithuanian Airlines“, „Kaliningradavia“, „Aeroflot“, „Czech Airlines A.S“ ir kitos.

2008 m. pajamų planą įmonė viršijo 8 procentais ir gavo per 82 mln. litų. 80 procentų pajamų uždirbta iš tranzitinių skrydžių. Pernai iš pagrindinės veiklos VĮ „Oro navigacija“ uždirbo 13 mln. litų pelno. Iš jų 6,9 mln. litų bus grąžinta 2010 metais, tai sumai mažinant sąnaudų bazę, kurios pagrindu apskaičiuojamos rinkliavos už oro navigacijos paslaugas Lietuvos oro erdvėje.

Investiciniams projektams pernai buvo panaudota 23,2 mln. litų. Daugiausia lėšų skirta Vilniaus ir Kauno radiolokatorių keitimo darbams, skrydžių valdymo centro įrangos modernizavimui, aerodromo teritorijos apžvalgos radiolokatoriaus įrengimui, skrydžių vadovų mokymo centro įrangai.

Optimizuojant įmonės veiklą 2008 m. darbuotojų skaičius buvo sumažintas 20 etatų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją