Kelios ne Europos oro susisiekimo bendrovės (įskaitant Qantas, Emirates, Malaysian Airlines, Royal Jordanian, Wataniya, Virgin Australia) bando šią paslaugą arba jau ją teikia – paslaugai teikti būtina įranga sumontuota jau maždaug keturiasdešimtyje orlaivių.

„Galimybė naudotis mobiliuoju telefonu orlaivyje ypač svarbi keliaujantiems verslininkams ir jauniesiems oro keleiviams. Be to, Europos bendrovėms tai patrauklus verslo modelis. Dėl šių priežasčių prieš metus Komisija nustatė bendras pagrindines taisykles, siekdama užtikrinti, kad bendrovės galėtų teikti šią paslaugą Europos oro erdvėje saugiai ir paprastai, t. y. kad nereikėtų taikyti dvidešimt septynių skirtingų nacionalinių leidimo suteikimo procedūrų, – sakė už telekomunikacijas atsakinga Komisijos narė Viviane Reding.

Kol kas oro susisiekimo bendrovės, siekdamos kuo labiau išpopuliarinti naująją paslaugą, derina sąlygas, kuriomis keleiviai galės naudotis savo mobiliaisiais telefonais orlaiviuose, ir analizuoja paslaugos populiarumą tuose orlaiviuose, kuriuose jau sumontuota reikiama įranga. Remiantis dabar turima informacija, mažiausia paslaugos kaina yra apie 1,60 eurų/min. (5,5 Lt) už balso skambutį ir apie 0,43 euro (1,5 Lt) už teksto žinutę – kaina priklauso nuo mobiliojo ryšio operatoriaus, kurio paslaugomis naudojasi keleivis.

2008 m. balandžio mėn. EK nustatė taisykles, kuriomis vadovaujantis galima teikti mobiliojo ryšio paslaugas lėktuvuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją