Jau trečiąjį nacionalinį konkursą "Rusijos metų automobilis" rengė žurnalas "Autopanorama" kartu su žurnalais "Formulė-1" ir "MAXIM", bendradarbiaujant su projektais "auto.ru" ir "mail.ru". Šiemet šių leidinių skaitytojai ir tinklapių lankytojai turėjo išrinkti geriausius atstovus iš Rusijoje parduodamų automobilių, kurie buvo suskirstyti į 14 kategorijų pagal Europos klasifikaciją.

Finale daugiausiai apdovanojimų pelnė BMW markės automobiliai, laimėję iš karto keturiose klasėse. Trijose klasėse nugalėtojais tapo "Peugeot" automobiliai, o dar trijose - "Audi" markės automobiliai. Pasak interneto leidinio "gazeta.ru", geriausia praėjusių metų naujove pripažintas prabangus sedanas "Audi A8".

Apdovanojimai atiteko šiems automobiliams: "Ford Ka", "Peugeot 206", "Peugeot 307", "Peugeot Partner", 3 serijos BMW, 7 serijos BMW, "BMW X5", "BMW Z8", "Mercedes-Benz" E klasė, "Audi TT", "Audi Allroad", "Toyota RAV4", "VW Sharan" ir "Audi A8".

Praėjusiais metais konkurse dalyvavo tik septynios nominacijos, tačiau nugalėtojų sąrašas labai primena 2002 metų rezultatus. Savo pozicijų jau antrus metus neužleidžia "Ford Ka", "Peugeot 206", "Peugeot 307", 7 serijos BMW, "Audi Allroad", "Toyota RAV4", "VW Sharan" ir "BMW X5". Įdomiausia 2001 metų naujove buvo pripažintas 7 serijos BMW sedanas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją