„Kol kas tai tik idėja. Ji gali būti pradėta įgyvendinti, kai savivaldybės eismo specialistai sugalvos, ką daryti su stovėjimą draudžiančiais kelio ženklais“, - DELFI ketvirtadienį teigė mero patarėjas Audrius Gelžinis.

Jis patikino, kad automobilių stovėjimas Gedimino prospekte būtų leidžiamas eksperimento būdu, kol neįrengtos požeminės automobilių stovėjimo aikštelės po Lukiškių aikšte ir Operos ir baleto teatro rūmais.

„Norime pažiūrėti, ar tai išspręs čia įsikūrusių kavinių ir parduotuvių problemas. Jų savininkai skundžiasi, kad neturi klientų, nes žmonėms tiesiog nėra kur statyti automobilių“, - aiškino A. Gelžinis.

„Absurdas! Mano supratimu, reikėtų elgtis priešingai, skatinti vilniečius daugiau vaikščioti pėsčiomis. Juk automobilį galima palikti požeminiame garaže po V. Kudirkos aikšte arba aikštelėse prie Seimo“, - DELFI komentavo tarybos narys, opozicijos atstovas Vidas Urbonavičius.

Jis įsitikinęs, kad leidus automobilius statyti Gedimino prospekte, ten jų daugiausiai pristatys ne parduotuvių ar kavinių klientai, bet čia įsikūrusių ministerijų klerkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją