Gruodį ministerija buvo atmetusi oro vežėjo akcininkų siūlymą už 1 Lt pirkti 51 proc. akcijų paketą.

Kaip penktadienį žurnalistams sakė „flyLAL" akcininkas Gediminas Žiemelis, „skaičiuojant matematiškai" dabartiniams bendrovėms akcininkams tokiu atveju tektų apie 60 proc. akcijų, o valstybei – maždaug 40 proc. akcijų.

DELFI primena, kad maždaug 49 mln. Lt „flyLAL" yra skolinga savo akcininkams, apie 20 mln. Lt – valstybei priklausančiam Tarptautiniam Vilniaus oro uostui, „Oro navigacijai" - 6,4 mln. Lt, „Nordea" bankui už paskolą su valstybės garantija – 9,2 mln. Lt.

„Bendrovė turi visas reikalingas licencijas veiklai vystyti. Veikla galėtų būti atnaujinta iki šio balandžio. Bilietus įsigijusiems pirkėjams ir neišskridusiems šiuo laikotarpiu išdalintumėme kuponus, kad tokį patį skrydį galėtų gauti vėlesne data su, tarkime, nemokamu maitinimu", – apie siūlymą sako jis.

Kapitalizavus skolas ir su kitais kreditoriais sutarus dėl likusiųjų mokėjimo grafiko, anot vieno iš „flyLAL" akcininkų, bendrovė taptų patraukli galimiems investuotojams.

Jo duomenimis, Susisiekimo ministerijoje dėl galimybių dalyvaujant valstybei pirkti „flyLAL" akcijų domėjosi viena didžiausių Kinijos skrydžių bendrovių.

G. Žiemelio teigimu, Susisiekimo ministerija į šį siūlymą dar neatsakė. Tuo tarpu pirmadienį savo išvadas turėtų pateikti susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio sudaryta darbo grupė, nagrinėjanti, kaip buvo išskaidytas privatizuotų „Lietuvos avialinijų" turtas. G. Žiemelis sako nesulaukęs nė vieno klausimo iš atliekančiųjų tyrimą.

Atmeta pasiūlymą

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis atmeta bendrovės „flyLAL“ akcininko G. Žiemelio siūlymą valstybei dalyvauti kapitalizuojant bendrovės skolas. Anot ministro, valstybė neturi spręsti finansinių privataus verslo sukeltų problemų. Tai privalo spręsti bendrovės akcininkai.

„Jei „flyLAL – Lithuanian Airlines“ akcininkai iš tiesų nori padėti nukentėjusiems šios bendrovės klientams, jie gali tai padaryti „flyLAL Group“ pelningai dirbančių įmonių sąskaita“,- teigė ministras E. Masiulis.

Šiuo metu Susisiekimo ministerija nesvarsto jokių bendradarbiavimo su šia skrydžių bendrove variantų.

Oro bendrovė savo veiklą sustabdė sausio 17 d. Penktadienį kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą dėl bankroto bylos iškėlimo.

G.Žiemelio teigimu, šiuo metu „flyLAL" trumpalaikio turto turi už maždaug 60 mln. Lt.

Bendrovės duomenimis, šiuo metu klientai yra nusipirkę bilietų už beveik 4 mln. Lt , kuriais negali pasinaudoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją