Sostinės mero Juozo Imbraso teigimu, bilietai brangsta siekiant gelbėti troleibusų ir autobusų parkus, nes esą Vyriausybei panaikinus pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatas viešojo transporto paslaugoms, parkams trūksta apie 20 mln. Lt.

Troleibusų ir autobusų bilietai Vilniuje brango jau nuo praėjusių metų gruodžio 1 d.

J. Imbraso tvirtinimu, kainų šuolis, turėjęs užtikrinti parkų gyvavimą, nedavė reikiamo efekto, nes ministrų kabinetas panaikino visas PVM lengvatas – jeigu pirma susisiekimo paslaugoms mieste buvo taikomas 5 proc. PVM tarifas, tai dabar jis pakilo iki 19 proc.

„Svarstėme, gal paimti pinigų iš biudžeto, tačiau jų reikia kitoms sritims, o papildomų lėšų nėra. Todėl greičiausiai teks ir vėl didinti bilietų kainas“, - tarybos posėdžio išvakarėse DELFI teigė meras.

Opozicija priekaištauja, kad valdžia bilietų kainų nekėlė ir viešojo transporto parkų negelbėjo anksčiau, esą tuomet nebūtų susidariusios tokios didelės skolos.

„Dabar mes matome pasekmes to, kad kai opozicija siūlė pakelti kainą iki 1,80 Lt, jie dėl Seimo rinkimų nekėlė, o pavėluotas kėlimas verčia kainas didinti dar kartą. Todėl meras turi prisiimti visą atsakomybę už neapgalvotus sprendimus“, - įsitikinęs konservatorių frakcijos atstovas Vidas Urbonavičius.

DELFI primena, jog Vilniaus miesto savivaldybės taryba nuo gruodžio 1 d. buvo nustačiusi 50-60 proc. didesnes autobusų ir troleibusų bilietų kainas. Vienkartinio bilieto kaina, pagal šį sprendimą, pakilo iki 1,80 Lt.

Vardinis mėnesinis bilietas, suteikiantis teisę važiuoti troleibusais ir autobusais, dabar kainuoja 100 Lt. Jeigu pritars taryba, tokie bilietai jau nuo vasario 15 d. kainuos 110 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją