Manoma, kad tokia pat nuobauda už kelio blokavimą laukia 30-mečio kaliningradiečio. Šį vyriškį pirmadienio naktį sulaikė Kybartų pasieniečiai. Pavargęs nuo ilgo laukimo įvažiuoti į savo šalį Rusijos pilietis ėmė blaškytis po punkto teritoriją.

Apie 3 val. nakties Lietuvos pasieniečiai pastebėjo, kad po Kybartų punkto teritoriją neteisėtai važinėja prieš tai leidimo išvykti į Kaliningrado sritį laukęs automobilis "Opel Zafira". Pasieniečiai sulaikė šios mašinos tranzitiniais numeriais vairuotoją, 30-metį Kaliningrado srities gyventoją.

Sulaikymo metu jis pasipriešino pareigūnams, todėl šie jį buvo priversti tramdyti jėga ir surakinti antrankiais. Pasieniečiai taip pat pajuto nuo vairuotojo sklindantį alkoholio kvapą. Vėliau jam buvo nustatytas 1,39 promilės girtumas.

Vairuotoją ir jo automobilį pasieniečiai perdavė iškviestiems Vilkaviškio policijos pareigūnams. Už vairavimą neblaiviam jį baus Vilkaviškio rajono apylinkės teismas.

Lengvųjų automobilių su tranzitiniais numeriais vairuotojai visą sekmadienio naktį buvo užblokavę kelią Kybartų kontrolės punkte ant tilto per Lieponos upelį.

Septyni vairuotojai Rusijos pusėje skersai kelio buvo pastatę savo automobilius. Šiuo tiltu važiuoja iš Lietuvos į Rusiją vykstantis įvairių rūšių transportas.

Į Kaliningrado sritį apie 10 parų laukusių vairuotojų nepasitenkinimą sukėlė sekmadienio vakarą iš Rusijos pareigūnų gauta žinia, kad per naktį į Rusiją nebus įleidžiami automobiliai su tranzitiniais numeriais.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, antradienį po pietų ties Kybartų pasienio kontrolės punktu esančiame automobilių terminale leidimo išvykti į Rusiją laukė apie 270 lengvųjų automobilių su laikinaisiais registracijos numeriais. Ankstesnėmis dienomis tokių automobilių būdavo prisikaupę iki 400.

Tokie automobiliai vyksta atskira eile ir jų vykimas priklauso nuo to, kiek tokių transporto priemonių į savo teritoriją įleidžia Rusijos pasienio tarnybos.

Lengvieji automobiliai su visų šalių nuolatiniais valstybiniais registracijos numeriais per valstybės sieną vyksta be kliūčių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją