Bendrovė "Honda" ketina masiškai gaminti 140 arklio galių, 2,2 litro tūrio variklį i-CTDi. Naujieji varikliai bus įmontuoti į naujus automobilius "Honda Accord", kurie Europos rinkai bus pristatyti dar šiais metais. Variklis pagamintas iš aliuminio, kiekvienas variklio cilindras yra su keturiais vožtuvais ir atitinka Europos Sąjungos taršos standartus, pranešė bendrovė.

"Honda" Europoje ir iki šiol pardavinėjo automobilius su dyzeliniais varikliais, bet pastaruosius reikėdavo pirkti iš kitų gamintojų.

Bendrovės "Honda" atstovas Kaoru Tanaka informavo, kad dyzeliniams varikliams sukurti reikėjo 4-5 metų. "Mes patys negaminome dyzelinių variklių, todėl sunkiai konkuruodavome Europos rinkoje, kurioje dominuoja automobiliai su tokiais varikliais", - teigė K.Tanaka.

Įmonės atstovai atsisakė paskelbti gamybos planus ir kiek kainavo naujojo variklio sukūrimo darbai. 2002 metais bendrovė "Honda" Europoje pardavė 196 tūkst. automobilių. Iš jų tik 7 tūkst. automobilių buvo su dyzeliniais varikliais.

Naujasis variklis bus pademonstruotas Šveicarijos automobilių parodoje, kuri vyks Ženevoje kovo mėnesį. Naujasis bendrovės "Honda" automobilis "Accord" su dyzeliniu varikliu rugsėjo mėnesį bus pristatytas Frankfurto automobilių parodoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją