Aplinkos ministerijos teigimu, per 2004-2006 metų laikotarpį konkursą laimėjusios įmonės turės kasmet sutvarkyti apie 12 tūkst. tonų naudotų padangų.

Šioms įmonėms bus kompensuojamos išlaidos už kiekvieną sutvarkytą toną iš Gaminių ar pakuotės tvarkymo programos lėšų, surinktų už aplinkos teršimą padangų atliekomis. Kasmet Lietuvoje susikaupia apie 12-15 tūkst. tonų nebetinkamų naudoti padangų.

Pasak pranešimo, Lietuvoje iki šiol nė viena įmonė neužsiėmė pramoniniu padangų panaudojimu. Senas padangas pirolizės būdu ruošėsi deginti akcinė bendrovė "Klijai", bet šio projekto nepavyko įgyvendinti pasipriešinus vietos bendruomenei, o vėliau bankrutavus ir pačiai bendrovei.

Padangų smulkinimo agregatą įsigijusi UAB "Klaipėdos krašto atliekų tvarkymas" pernai jį išbandė, bet nėra nusprendusi, kaip panaudoti iki 2-5 cm dydžio susmulkintus padangų gabaliukus.

Rimtų ketinimų deginti senas padangas ir kaip kurą panaudoti cemento gamybai yra pareiškusi akcinė bendrovė " Akmenės cementas". Joje atliktas eksperimentas buvo teigiamai įvertintas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją