Pagal Vilniaus miesto savivaldybės parengtas taisykles, 4 Lt kainuoja bilietai tuose maršrutuose, kurie daugiau nei 80 proc. dubliuoja miesto susisiekimo autobusų ar troleibusų maršrutų trasas bei kerta Senamiestį ar Naujamiestį. Kituose maršrutuose bilietai kainuoja 3 Lt.

Taigi 16 maršruto mikroautobusas, iki šiol keleivius veždavęs iš Stoties į Pašilaičius, nuo gruodžio užsuks ir į Didžiųjų Gulbinų gyvenvietę, o 7 maršruto mikroautobusų Justiniškės-Stotis kelias nuo gruodžio driekiasi ir pro Gineitiškes, Vilniaus Žirgyną iki Antežerių.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Viešojo transporto poskyrio vedėjas Kastytis Lubys DELFI pripažino, kad dalies maršrutų bilietai dar nepabrango, nes laiku nespėta pakeisti kainų kasos aparatuose, tačiau tai planuojama sutvarkyti per šią savaitę.

Pokyčių dar nepajuto

Keleivius maršrutu Santariškės-Oro uostas vežančios bendrovės „Olegas ir sūnus" transporto vadovas Edvinas Radionovas DELFI sakė, kad praėjus vos kelioms dienoms nuo bilietų pabrangimo sunku spręsti, ar sumažėjo važiuojančių mikroautobusais.

„Mes tikimės, kad srautai nesumažės, bet kaip bus, nuspręs tik keleiviai. Kadangi pabrango ir miesto autobusų bilietai, tikimės, kad išliks panašus arba truputį mažesnis keleivių skaičius", - sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją