Vilijampolės tiltas remonto darbams buvo uždarytas 2008 metų kovo 8 dieną. Pagal sutartį tilto remonto darbai turėjo būti atlikti iki 2009 m. kovo 9 dienos, tačiau darbai baigti anksčiau.

Viso tilto rekonstrukcija kainavo apie 17 mln. litų. Tilto kapitalinio remonto techninį projektą atliko AB ,,Miestprojektas“ ir Valstybės įmonė ,,Transporto ir kelių tyrimo institutas“. Tilto kapitalinį remontą atliko AB ,,Kauno tiltai“.

Dabartinis tiltas, jungiantis Kauno miesto senamiestį ir Vilijampolę, buvo pastatytas 1960 metais pagal ,,Pramtransprojekt“ projektą. Bendras šio tilto ilgis 287,55 m.

Remontuojant tiltą buvo sumontuoti daugiau nei 200 naujų turėklų blokų, įrengta 534 metrai metalinių turėklų, paklota nauja danga, sutvarkyti prietilčiai ir konusai. Buvo pastatytos naujos metalinės atramos, rekonstruoti troleibusų kontaktiniai ir tilto apšvietimo bei ryšių tinklai, įrengtas tilto šventinis apšvietimas.

Suremontuotam Vilijampolės tiltui siūloma suteikti žymaus Lietuvos visuomenės ir kultūros veikėjo, pramonininko ir inžinieriaus Petro Vileišio vardą. Lapkričio mėnesį Kauno savivaldybės kolegija savo posėdyje pritarė tokiam pasiūlymui.

Numatoma, kad gruodžio 5 dienos posėdyje Kauno miesto savivaldybės Taryba pritars pasiūlymui Vilijampolės tiltui suteikti P. Vileišio vardą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją