Organizacijos tvirtinimu, Vokietijos keliuose yra apie 3,3 milijono automobilių su rimtais gedimais ir saugos trūkumais. Net iki kelių tūkstančių kasdien naudojamų automobilių kelia savo šeimininkams rimtą pavojų.

Vokietijos automobilių bandymo ir tikrinimo agentūra laikosi vienų griežčiausių pasaulyje nuostatų. Vokiečių tikrintojai išbrokuoja automobilį net ir dėl kiek prasčiau veikiančių priekinio lango valytuvų, kas kitoje valstybėje net ir nebūtų pastebėta.

Patikrinusi apie 7 milijonus 130 skirtingų modelių transporto priemonių, agentūra teigia, jog dažniausiai pasitaikantys gedimai - išsiliejantis tepalas, prastai veikiantys stabdžiai, duslintuvai. Dažniausiai gedimai siejami su prasta automobilio priežiūra.

"Subaru" ir "Toyota" modeliuose paprastai aptinkama daugybė gedimų net ir tais atvejais, kai jie yra pakankamai "jauni" - nuo šešerių iki devynerių metų. Mažiausiai gedimų buvo aptikta tikrinant "Mercedes SL" automobilius.

"Porsche" savininkai turėtų džiaugtis - net ir 10 metų "911" modeliai išsilaiko puikiai. Iš visų išbandytų "Porsche 911" rimtų gedimų agentūra atrado vos 8 proc. visų automobilių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją