Šviežiausias BMW kūrinys oficialiai buvo pristatytas trečiadienį „Krasta Auto“ salone Vilniuje. Čia susirinkę svečiai turėjo progos išvysti ne tik naująjį, bet ir senesnius 7 serijos BMW automobilius.

Seniausias jų jau antikvarine vertybe tapęs 1956 m. automobilis specialiai šiam renginiui buvo atvežtas iš Latvijos.

Tačiau grįžtant prie naujojo BMW flagmano, reikia pasakyti, kad išoriniai automobilio gabaritai pasikeitė nežymiai. Į ilgį vokiečiai 7 serijos BMW sedanui pridėjo 3,3 cm bei 1,2 cm sumažino automobilio aukštį.

Tokiu būdu penktosios kartos „septintuko” ilgis siekia 5,07, plotis – 1,90, o aukštis – 1,48 m. Kur kas labiau pakeista automobilio ratų bazė, kuri pailginta 8 cm iki 3,07 m.

Vairuotojo ir keleivių komfortu rūpinasi aibė techninių pagalbininkų: internetas, naktinio matymo sistema, greičio kontrolės sistema su ant priekinio stiklo projektuojamais perspėjimais, keturių zonų klimato kontrolė, navigacijos valdymas nuo galinių sėdynių ir t.t.

Automobilį galima rinktis su vienu iš trijų variklių. Į „BMW 750i“ bus montuojamas 8 cilindrų, 4,4 l/407 AG benzininis motoras su dviem turbinomis, leisiantis automobiliui 100 km/h greitį pasiekti vos per 5,2 sek.

„BMW 730d“ modelis bus apginkluotas 6 cilindrų, 3,0 l turbodyzeliniu varikliu, išvystančiu 245 AG, o „BMW 740i“ versijoje suksis 6 cilindrų, 3,0 l/326 AG benzininis variklis. Visi trys motorai bus komplektuojami tik su 6 laipsnių automatine pavarų dėže.

Šaltinis
Portalo "Autotau.lt" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo neleidžiama.
Autotau.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)