„flyLAL“ lėktuvas atvyko į Rygos tarptautinį oro uostą spalio 25 d., 23.50 val., ir pagal grafiką turėjo grįžti į Vilnių spalio 26 d., 6.35 val. Nepatvirtintais duomenimis, reisu skrido du žmonės.

Nors Rygos tarptautinis oro uostas negali atskleisti skolos sumos, bendrovės atstovai teigia, kad ji yra solidi. Neoficialiais duomenimis, bendrovės skolos oro uostui gali siekti apie 90 tūkst. latų (apie 438 tūkst. Lt).

Oro uostas teigia, kad „kol „flyLAL“ neapmokės sąskaitų, oro uostas bus priverstas sulaikyti į Vilnių vykstančio lėktuvo reisą Nr. TE709.” Oro uosto pranešime teigiama, kad skola už reisą yra jau nuo vidurvasario. „FlyLAL” valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis LTV Naujienų tarnybai teigė, kad skolos nėra.

"Tai turėjo būti paskutinis „flyLAL" skrydis iš Rygos oro uosto prieš žiemos sezoną. Žiemos sezonu skrydžių į Rygą nenumatyta. „flyLAL" skolų Rygos oro uostui neturi. Yra tik einamieji mokėjimai, kurie nežymiai atsiliko nuo grafiko. Tačiau tai nesuteikia pagrindo oro uostui neišleisti lėktuvo.

Greičiausiai sis drastiškas žingsnis susijęs su mūsų ieškiniu „airBaltic" bendrovei ir Rygos oro uostui. Ko gero, tokiais necivilizuotais būdais bandoma mums kerštauti ir įrodinėti savo tiesą - ne juridiniu keliu, o desperatiškais būdais. Labai neigiamai vertiname toki žingsnį. Laikysimės nuostatos ir toliau eiti teisiniu keliu ir nedelsdami imsimės teisinių priemonių prieš tokius veiksmus”, - situaciją komentavo „flyLAL“ generalinis direktorius Vytautas Kaikaris.

Rugsėjo pabaigoje Vilniaus apygardos teismas oro vežėjo „flyLAL" prašymu areštuota 199,83 mln. Lt Latvijos skrydžių bendrovės „airBaltic" filialo Lietuvoje ir Rygos oro uosto turto.

Konfliktas tarp bendrovių kilo, kai „flyLAL" apkaltino „airBaltic" dėl esą nesąžiningos konkurencijos Rygos oro uoste, nes esą „airBaltic" jame gauna iki 80 proc. dydžio nuolaidas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją