Senas padangas, kaip ir kitas didžiąsias atliekas (baldus, televizorius, šaldytuvus ir kitokią naudotą buitinę techniką, kompiuterius, buitines, butų remonto atliekas ir antrines žaliavas), gyventojai gali atvežti ir nemokamai palikti didžiųjų atliekų surinkimo aikštelėse. Jų sąrašas ir adresai yra paskelbti Aplinkos ministerijos tinklalapyje.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 47 didžiųjų atliekų surinkimo aikštelės 31-oje savivaldybėje, planuojama įrengti dar 98 tokio tipo aikšteles. Gyventojai informacijos apie atliekų surinkimą gali teirautis savo miestų ar rajonų savivaldybėse, ieškoti šių savivaldybių interneto svetainėse.

Vilniaus gyventojai padangų atliekas gali palikti dviejose didžiųjų atliekų surinkimo aikštelėse: Lentvario g. 15 ir Viršuliškių skg. 60 (dirba darbo dienomis nuo 8 iki 17 val.). „Nudėvėtos automobilių padangos ir jų atliekos gali būti perdirbamos arba panaudojamos energijai gauti, - sakė Aplinkos ministerijos sekretorius Aleksandras Spruogis. - Aplinkos ministerija ir AB „Akmenės cementas“ pasirašė susitarimą dėl nemokamo padangų atliekų priėmimo iš savivaldybių ir regioninių atliekų tvarkymo centrų.

Pagal šį susitarimą „Akmenės cementas“ įsipareigojo iki 2009 m. gruodžio 20 d. nemokamai priimti ir panaudoti energijai iki 2000 tonų savivaldybių ir regioninių atliekų tvarkymo centrų pristatytų padangų atliekų.“

Iki rugsėjo 17 dienos savivaldybės į AB „Akmenės cementas“ pristatė 534 tonas padangų atliekų, o sutarčių tarp savivaldybių ir AB „Akmenės cementas“ pasirašyta dėl 2020 tonų padangų pristatymo.

Šiuo metu padangas pristatė Kupiškio, Klaipėdos, Panevėžio, Mažeikių, Skuodo, Vilkaviškio, Visagino, Raseinių, Kaišiadorių, Elektrėnų, Klaipėdos rajonų, Kazlų Rūdos savivaldybės, Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras ir Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją