Susitarimas, kurį pasirašė "Volkswagen" automobilių finansavimo padalinys "Volkswagen Financial Services", pirmą kartą po to, kai Kinijos valdžia davė leidimą, suteiks "Volkswagen" galimybę tiesiogiai siūlyti paskolas gyventojams.

Užsienio automobilių gamintojams nebuvo leidžiama siūlyti automobilių finansavimo Kinijos vartotojams, tačiau 2001 metų gruodį įstojusi į Pasaulinę prekybos organizaciją (PPO) Kinija pažadėjo atverti šią rinką. Nors buvo žadama tai padaryti iškart po priėmimo į PPO, tokios bendrovės kaip "Volkswagen" ir JAV gigantai "General Motors" ir "Ford Motor" laukė, kol Kinijos liaudies bankas išleis nurodymus dėl to, kaip galima veikti ir kaip tokia veikla bus reguliuojama.

Sutartis su Kinijos banku užsienio bendrovėms bus vienas iš būdų, kaip jos gali sumažinti veiklai skiriamų lėšų kiekį, teigė vienas iš bendrovės vadovų. "Automobilių gamintojai turi ribotas finansavimo galimybes ir dauguma jų, ypač didesnieji, remiasi iš kitų finansinių institucijų pasiskolintais pinigais", - sakė jis.

Nei "General Motors", nei "Ford" kol kas dar nepranešė, kaip jie ketina veikti. "Ford" atstovas spaudai Kinijoje Kennethas Hsu (Kenetas Hsu) bendrovės planų nekomentavo. "Tačiau pardavimų palaikymui mes ketiname sukurti automobilių finansavimo verslą", - sakė K.Hsu. "Ford" praėjusią savaitę pristatė savo pirmąjį Kinijoje pagamintą automobilį "Ford Fiesta", kurio planuojami pardavimai pirmaisiais metais - 20 tūkst. vienetų. Iki metų pabaigos "Ford" taip pat ketina pasiūlyti "Mondeo" sedano modelį.

Kinijos vėlavimas leisti automobilių finansavimo veiklą trukdė automobilių gamintojams, kurie tikisi siūlydami paskolas padidinti pardavimus Kinijoje. Šalies rinka užverta importui, todėl daugelis gamintojų sukūrė bendras įmones su vietos įmonėmis. Nors automobilių pardavimai Kinijoje sparčiai auga, jų pirkimas imant paskolas yra gana naujas reiškinys.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją