Profesiniame verslo kelionių tinklaraštyje „verslokeliones.lt“ pateikiami trumpi patarimai, kaip pradėti taupyti įmonės išlaidas verslo kelionėms. Vienas iš būdų – mažinti bilietų, už kuriuos kelionei neįvykus negrąžinami pinigai, įsigijimą.

Žinant, kad verslo kelionės patenka tarp tų kelionių, kurių skrydžių datos gana dažnai keičiasi, reikėtų užtikrinti, kad už bilietą sumokėti pinigai nebus prarasti.

Kiek aukštesnė bilieto kaina garantuoja lankstesnes sąlygas: ne tik grąžintą sumą skrydžiui neįvykus, bet ir galimybę be papildomų mokesčių išskristi diena anksčiau arba diena vėliau.

Taip pat svarbu optimizuoti pirkimą internetu: kreiptis į savo įmonės kelionių agentūrą, geriausiai žinančią įmonės verslo kelionių politiką, o ne be saiko naršyti internete ieškant dar vieno nors kiek geresnio pasiūlymo, taip gaištant darbo laiką.

Kai įmanoma, reikėtų vykdyti išankstinius užsakymus, nes jie paprastai būna kur kas pigesni. Įmonės kelionių politikoje vertėtų aiškiai apibrėžti, kada skristi ekonomine, o kada verslo klase.

Pastebėta, kad įmonei „perėjus“ prie skrydžių ekonomine klase, vis daugiau darbuotojų prieš vykdami į verslo kelionę pasvarsto, ar vertingiau surengti video konferenciją, ar gaišti tris keturias valandas skrydžiui.

Sutaupo 17 proc.

Norintiems sužinoti daugiau apie sąnaudų taupymą ar įmonės verslo kelionių politikos vykdymą, vertėtų kreiptis į savo kelionių agentūrą. „The American Express TRS“ lyderiavimą įrodo tyrimų bendrovės „Accenture“ atlikto pasaulinio tyrimo duomenys, kur teigiama, jog „The American Express TRS“ verslo klientai vidutiniškai sutaupo 17 proc. daugiau kelionės sąnaudų, lyginant su kitų kelionių operatorių paslaugomis.

Tyrimas parodė, kad „The American Express TRS“ verslo klientai vidutiniškai sutaupo 19 proc. daugiau skrydžiams, 13 proc. daugiau viešbučiams, 15 proc. daugiau automobilio nuomai lyginant su kitų kelionių operatorių klientais.

Tinkamai sutvarkius įmonės kelionių politiką galima sumažinti kelionės sąnaudas, ženkliai nemažinant pačių vizitų skaičiaus.

BTN („Business Travel News“) skelbiamos naujausios informacijos duomenimis, skrydžio bilietų užsakymai verslo kelionėms per 2007 m., palyginti su 2006-aisiais, augo 20 proc.

Kaip matyti BTN atliktame tyrime, išlaidos oro transportui užima didžiausią dalį visų verslo kelionės išlaidų (54 proc.).

Europiečiai skrydžiams išleidžia dukart daugiau nei JAV verslininkai, tad būtent šioje srityje siūloma pradėti taupyti pirmiausia.

Verslo kelionių išlaidų struktūra

Oro transportas54%
Mašinų nuoma4%
Vairuotojo paslaugos5%
Viešbučiai21%
Maistas10%
Traukiniai3%
Kita14%

Šaltinis: verslokeliones.lt, „BTN“ („ Business Travel News“)