„Visoje Europoje kartingų trasos rengiamos ne gyvenamosiose zonose. O pas mus nuo būsimo kartodromo iki artimiausių namų – vos 20 metrų. Bet nuo triukšmo kentės ne tik jie. Kai vienas paskui kitą važiuos keli kartingai, girdėsis ir už kelių šimtų metrų“, – piktinosi vaivadiškis Petras Piragis.

Pasak jo, netoli kartodromo žmonės kūrėsi tik todėl, kad dar 1990-aisiais miesto Savivaldybė pažadėjusi jį sunaikinti išdalijant į sklypus gyvenamiesiems namams statyti.

P.Piragis teigia prisimenantis, kad prieš aštuoniolika metų Savivaldybėje publikuotame detaliajame plane kartodromo vietoje buvo numatyta mažaaukščių namų statyba.

„O dabar kažkoks gudročius sumanė brangią žemę atiduoti kažkokiam sporto klubui, kad žmonėms po nosimis kartingai birbtų“, – piktinosi vaivadiškis.

Gyventojais netiki

Pasak P.Piragio, gyventojai neprieštarautų, kad neveikiančiame kartodrome būtų įrengti nors ir teniso kortai, tačiau prieš kartingų trasą pasiryžę kovoti visomis jėgomis. Jo teigimu, jei miesto valdžia gyventojų reikalavimui liks kurčia, vaivadiškiai planuoja kreiptis ir į Seimo kontrolierių, ir į teismą.

„Politikus į miesto Tarybą renkame tam, kad atstovautų gyventojų, o ne vieno privataus sporto klubo interesams. Savo sprendimus politikai privalo derinti su rinkėjais, tačiau mes apie būsimą kartodromą sužinojome tik iš žiniasklaidos“, – rinkėjų pasitikėjimą pelniusiais politikais piktinosi P.Piragis.

Idėją išnuomoti kartodromą sporto klubui palaikantis vicemeras Kastytis Vainauskas neslėpė nematąs reikalo, kodėl reikėtų atsiklausti dar ir gyventojų nuomonės. „O įrengiant stadioną irgi reikia žmonių sutikimo?“ – pareiškė vicemeras.

Mero pavaduotojas tikino labai abejojantis vaivadiškių argumentais, neva kažkada kartingų trasą buvo numatyta išdalyti į sklypus gyvenamiesiems namams statyti. „Meluoja garantuotai. Labai abejoju, kad Savivaldybėje kada nors apie tai būtų kalbėta“, – mano K.Vainauskas.

Vis dėlto meras P.Vadopolas tikina, jog gyventojų nuomonė nebus ignoruojama. „Reikia išsiaiškinti, kiek kainuoja kartodromas, kalbėtis su jį nuomoti norinčiais žmonėmis. Be abejo, kalbėsimės ir su gyventojais“, – patikino P.Vadopolas.

Pareikalavo dokumentų

Kol kas kartodromo likimas lieka neaiškus. Praėjusią savaitę miesto Taryba atidėjo klausimo dėl kartingų trasos nuomos svarstymą – kai kuriems politikai pareikalavo dokumentų, bylojančių apie Registrų centre neįregistruotos kartingų aikštelės egzistavimą.

„Teigiama, kad Kūno kultūros ir sporto centras turi jos perdavimo aktą, bet klausimą dėl kartodromo svarsčiusiems komitetams jis nebuvo pateiktas“, – tokiu paslaptingumus stebėjosi Tarybos narys Vidmantas Urbonas.

Politikus susilaikyti nepakelti rankų už kartingų trasos išnuomojimą sporto klubui privertė ir žinia, kad Tarybos posėdžio išvakarėse buvo gautas dar vienas prašymas nuomai. Jį pateikusysis neveikiančioje kartingų trasoje pageidauja įrengti vairavimo mokymo aikštelę.