Pilies gatve nevaržomai ir toliau galės važinėti gatvės gyventojai, viešbučių lankytojus atvežantys vairuotojai.

Visiems kitiems eismas Pilies gatve ir dabar draudžiamas, tačiau savivaldybę nuolat pasiekia gyventojų ir kavinių lankytojų skundai dėl automobilių.

Vilniaus miesto Eismo priežiūros tarnybos viršininkas Vytautas Černevičius patikino, kad daugiausiai baudų yra skiriama ne aptarnaujančio transporto vairuotojams, o pasipuikuoti užklydusiems pažeidėjams: „Atvažiuoja, įbeda automobilį priekiu į kavinės langą ir eina pavalgyti. Kitas atvažiuoja tik prieš dailiąją lytį pasirodyti. Dažniausiai tokius ir baudžiame”.

Įsigaliojus naujajai tvarkai pareigūnai žada dar griežčiau kontroliuoti ir bausti vairuotojus, po nustatyto laiko pastebėtus Pilies gatvėje.

Netrukus čia turėtų pasirodyti nauji draudžiamieji kelio ženklai.

„Po vidurdienio Pilies gatvėje jau gausu žmonių, kuriem nepatinka, kad jų poilsį trikdo burzgiantys automobiliai. Todėl reikėtų susitarti, kad prekės būtų atvežamos iš ryto, nustatytu laiku”, - antradienį į pasitarimą pakviestiems verslininkams sakė savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas.

Pilies gatvėje kavines, parduotuves turintys verslininkai sutiko tartis su tiekėjais, kad šie prekes atvežtų nustatytu laiku.

Verslininkai savo ruožtu prašė policijos pareigūnų dažniau patruliuoti senamiestyje.

„Turiu parduotuves Rygoje, Paryžiaus Monmartre - tos vietos žavi, nes ten pastoviai lėtai važinėja policijos ekipažas. Nepastatysi bet kur mašinos, nepatriukšmausi. Joks valkata neprisės - viešos erdvės labai saugomos, kad žmonės jaustųsi patogiai“, - DELFI sakė keramikos darbų parduotuvės savininkė Violeta Ganusauskienė.

Verslininkė pasidžiaugė ir Pilies gatvėje jau pastebėjusi patruliuojantį policijos ekipažą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją