Iš vienos pusės toks nedidelis augimas yra dėl pernai metų gerų gegužės mėnesio rezultatų, iš kitos pusės, sulėtėjus ekonomikos augimui, kaip ir kitose Baltijos šalyse, tai atsiliepia ir naujų automobilių prekybai.

„DataCenter“ duomenimis, parengtais pagal „Regitros“ informaciją, asmeninės paskirties automobilių registravimas išaugo 6 proc. (iki 2 tūkst. 135 vnt.), o komercinės paskirties transporto priemonių sumažėjo 12 proc. (iki 322 vnt.).

Žvelgiant į rezultatus pagal markes, gegužę „Volkswagen“ tvirtai žengė pirmoje vietoje - užregistruota 414 vnt. automobilių. Į antrąją vietą pagal mėnesio rezultatus sugrįžo „Toyota“ (197 vnt.), aplenkdama „Skoda“ (177 vnt.). Tarp lyderių didžiausias augimas gegužės mėnesį priklausė „Nissan“ markės ženklu pažymėtiems automobiliams ir sudarė 103 proc. (lyginant su pernai geguže).

Tarp asmeninės paskirties automobilių gegužės mėnesį pirmoje vietoje buvo „Volkswagen“ (351 vnt.), antroje – „Toyota“ (191 vnt.), trečioji vieta atiteko „Skoda“ markei (162 vnt.).

Tarp komercinės paskirties automobilių gegužę pirmoje vietoje „Volkswagen“ (63 vnt.), toliau seka „Fiat“ (55 vnt.) ir „Peugeot“ (38 vnt.).

Pagal modelius gegužę tarp asmeninės paskirties automobilių į lyderio poziciją pakilo „Volkswagen Golf“, kurių užregistruota 107 vnt., antroje vietoje – „Skoda Octavia“ (102 vnt.), trečioje – „Fiat Panda“ (78 vnt.).

Tarp komercinių automobilių populiariausias modelis buvo „Fiat Ducato“ (33 vnt.), antrąją vietą užėmė „Volkswagen Caddy“ (31 vnt.), trečioje – „Mercedes-Benz“, kurių užregistruota 30 vnt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją