Kasdien pervažiuoti sankryžas Panevėžyje piko valandomis tampa vis sudėtingiau: tenka gaišti laiką, deginti degalus, o tuo pačiu ir teršti aplinką. Statant sporto areną ties Nemuno ir Parko gatvių sankirta numatyta įrengti žiedinę sankryžą, tačiau kol kas darbų pradžios nematyti.

Problemų neišspręs

Universali Panevėžio sporto arena per varžybas bus pajėgi sutalpinti daugiau kaip 5 tūkstančius, o per kitus renginius net 7 tūkstančius žiūrovų. Akivaizdu, kad eismo problema Parko ir Nemuno gatvių sankryžoje taps itin svarbi. Įrengta žiedinė sankryža šiek tiek palengvintų eismą, tačiau jau dabar aišku, kad ji visų problemų neišspręs. Jau šiandien visuomenės sveikatos specialistai puse lūpų kalba apie tai, kad šalia sporto arenos ir miesto Kultūros ir poilsio parko esanti teritorija gali tapti labiausiai užteršta Panevėžyje.

Priemonių yra numatyta

Pagal Panevėžio bendrąjį planą, be žiedinės Nemuno ir Parko gatvių sankryžos, numatyta rekonstruoti ir kol kas vienintelį mieste buvusį vadinamąjį Nemuno žiedą. Dalis Pušaloto gatvės turėtų būti panaikinta, Nemuno gatvė sujungta su Katkų gatve ir pastatytas viadukas. Toliau Katkų gatvė jungtųsi su Paliūniškio ir Alyvų gatvių tęsiniu, o dar toliau – su Jurginų gatve. Pastaroji sudarytų šiaurinį Panevėžio aplinkkelį ir jungtųsi su Pramonės gatve. Taip numatyta bent iš dalies sumažinti transporto srautą miesto centre.

Kartu su arena

Miesto savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Saulius Matulis akcentavo, kad Nemuno ir Parko gatvių sankryžos rekonstrukcijos projektas jau parengtas, dabar atliekama jo ekspertizė. Ją atlikus bus gautas leidimas statyboms ir darbai pradėti. Juos veikiausiai atliks „Panevėžio kelių“ arba „Panevėžio gatvių“ bendrovės.

Architektas sakė, kad įrengiant žiedinę sankryžą bus įrengtos dvi papildomos juostos. Anot jo, darbai turi būti baigti iki arenos statybos pabaigos, tai yra iki rugsėjo 1-osios. Šiandien jau aišku, kad darbai nusikels, nes arena rugpjūčio pabaigoje nebus atidaryta. Iškilmės perkeltos į spalio mėnesį.

S.Matulis bei Miesto ūkio skyriaus Miesto transporto poskyrio vyriausiasis eismo koordinatorius Rimas Valkavičius patvirtino, kad numatyta ir Nemuno žiedo rekonstrukcija, viaduko statyba, tačiau kada bus pradėti darbai specialistai šiandien nežino. R. Valkavičius tik tarstelėjo, kad žiedo rekonstrukcija buvo numatyta ir prieš 15 metų rengtame miesto bendrajame plane.