29 Europos valstybėse vykstančios kampanijos metu vairuotojai bus raginami keisti savo vairavimo įpročius, efektyviai ir taupiai naudoti degalus ir saugoti aplinką.

Vartotojų informavimo apie efektyvesnį degalų naudojimą kampanijai vykdyti bendradarbiauja keturiasdešimt naftos įmonių visoje Europoje. Ja tikimasi pasiekti milijonus vartotojų. Kampanijos metu vairuotojams bus pateikiama naudingų patarimų, kaip taupiau naudoti degalus ir taip sumažinti anglies dvideginio išmetimą į aplinką.

Lietuvoje oficialiais kampanijos vykdytojais tapo trys degalinių tinklai – UAB „Lietuva Statoil“, UAB „Neste Lietuva“ bei AB „Ventus – Nafta“, valdanti „Orlen Lietuva“ degalinių tinklą. Šioms kompanijoms priklausančiuose degalinių tinkluose bus dalinamos informacinės skrajutės apie atsakingą vairavimą ir efektyvų degalų naudojimą. Iš viso akcijoje Lietuvoje dalyvaus 127 degalinės.

Kampanijoje „Taupai ne tik kurą“ dalyvauja daugiau nei 45 tūkst. degalinių iš 29 Europos valstybių. Daugiau informacijos apie projektą galima rasti tinklalapyje www.savemorethanfuel.eu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją