Šiaulių ugniagesiai per parą vykdami į gaisrus vidutiniškai išnaudoja daugiau kaip 100 litrų dyzelino. Ugniagesiai sako abejojantys, ar sparčiai augant degalų kainoms užteks šiems metams skirtų lėšų.

Jie nerimaudami laukia artėjančios vasaros, kai kylančius durpynų gaisrus tenka gesinti dienomis ir net savaitėmis. Tada sunaudojama daugiausiai degalų, nes jie reikalingi vandens siurblių darbui.

Kaip sako Dainius Užgalis, Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-os komandos viršininkas, ketinama kreiptis į priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentą dėl papildomų lėšų, skirtų technikai išlaikyti ir degalams pirkti.

„Taip pat galima viena iš priemonių – sumažinti ridą tų lengvųjų operatyvinių automobilių, kurie nėra tiesiogiai susiję su incidentų likvidavimu“, – kalba D. Užgalis.

Panaši padėtis ir Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stotyje. Čia budi apie dešimt brigadų, vienam greitosios pagalbos automobiliui per mėnesį reikia iki 700 litrų dyzelino.

„Pinigėlių imame iš transporto remonto srities, priežiūros, medikamentų, nes ir įrangą reikia atnaujinti bei remontuoti. Pagrindiniam reikalui – kurui – imame ir iš ūkio bei pastatų priežiūrai skirtų pinigų“, – sako Valdas Umaras, Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stoties viršininkas.

Šiaulių miesto policija benzinui ir dyzelinui kiekvieną mėnesį išleidžia 10 tūkst. Lt daugiau nei pernai.

Gailutė Smagriūnienė, Šiaulių vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai, pasakoja, kad buvo kreiptasi į miesto savivaldybę ir prašyta pagalbos.

Miesto savivaldybė skyrė 80 tūkst. Lt naujam automobiliui įsigyti ir kuro išlaidoms kompensuoti, tačiau policija pinigus gaus tik ketvirtąjį ketvirtį.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovų teigimu, Šiaulių ugniagesiai – ne vieninteliai, kuriems gali pritrūkti degalų. Panaši padėtis visoje Lietuvoje.