„Žmonių ir žiniasklaidos reakcija į tris koncepcinius „Soul“ automobilius pirmą kartą pristatytus Ženevos automobilių parodoje kovą buvo tiesiog puiki. Būtent dėl to automobiliui mes paliekame šį emocijas skatinantį pavadinimą“, - sakė Hyoung-Keun Lee, „Kia Motors Corporation“ vyriausiasis vykdantysis viceprezidentas ir Tarptautinio Verslo skyriaus vykdantysis direktorius. Pasak H. Lee, „Soul“ automobilis atskleidžia visiškai naują, linksmąją, „Kia“ pusę.

„Šiam modeliui mes norėjome įkvėpti gyvybės, suteikti jam sielą. O žodis „Soul“ (iš angl. k. – siela) yra Korėjos miesto, kuriame įsikūrusi „Kia Motors“ būstinė, homofonas (homofonai – vienodai tariami, bet skirtingai rašomi ir skirtingą prasmę turintys žodžiai: Soul – Seul). Taigi, tai kartui ir smagus žodžių žaidimas“, - pridūrė vyriausiasis „Kia Motors America“ projektuotojas Tomas Kearnsas.

Nuotraukoje, kurią dabar matote, yra nufotografuotas būtent toks automobilis, kokį korėjiečiai žada paleisti į serijinę gamybą. Ankstesniuose „Kia“ pranešimuose spaudai buvo rašoma, kad „Soul“ dizainą kūrė amerikiečiai ir korėjiečiai. Gamintojai taip pat buvo užsiminę, kad serijinei gamybai paruoštas automobilis turės keturių cilindrų, 2,0 l benzininį variklį, kuris suks priekinius automobilio ratus.

Ar tokį variklį turės ir serijinis „Soul“, kol kas neaišku.

Šaltinis
Portalo "Autotau.lt" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo neleidžiama.
Autotau.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją