Pastaraisiais metais pagal kruizinio turizmo augimo tempus Klaipėda buvo vienas iš Baltijos regiono lyderių. Nuo 2000 metų kruizinių keleivių jame padaugėjo net keturis kartus.

Asamblėjos metu Klaipėdoje pirmą kartą lankėsi kruizinių linijų „Thomson Cruises“, „Carnival UK“ ir „Phoenix Reisen“ atstovai.

„Nustebino tai, ką pamačiau Klaipėdoje. Susipažinau su miesto istorija, žmonėmis. Turite daug ką parodyti. Mes rengiame keliones iš Didžiosios Britanijos į Sankt Peterburgą, o pakeliui turistus būtinai atplukdysime ir į Klaipėdą“, - teigė kompanijos „Carnival UK“ atstovas David Selby.

„Jau daug metų mūsų laivai atplaukia į Klaipėdą. Ji kitokia nei Talinas, Ryga, Gdynė ar Gdanskas. Mūsų klientams patinka didesnė nei kitur jūsų miesto ramybė“, - tikino Michael Schulze iš „Phoenix Reisen“.

Kompanijos „Thomson Cruises“ atstovei Shiley Henderson įspūdį Klaipėdoje padarė įvairovė. „Per pusdienį galima apžiūrėti miestą, o kitą pusdienį skirti ekskursijoms į įdomesnes vietoves šalia Klaipėdos. Mūsų klientams kaip tik ir patinka trumpos ekskursijos“, - sakė ji.

Jau kitą penktadienį – gegužės 16 dieną Klaipėdoje prasidės kruizinės laivybos sezonas. Atplauks kruizinis laivas „Astorija“. Šiemet kruiziniai laivai uoste lankysis 47 kartus.