Bendrovės „Kauno keliai“ darbuotojai antradienį per pietus asfaltavo Jonavos gatvę, kuri, uždarius senąjį tiltą į Vilijampolę, tapo labai svarbi ir judri. Trečiadienį, paskutinę dieną prieš ilgąjį savaitgalį, kelininkai vidurdienį užkimšo dar vieną arteriją į miesto centrą – pusdienį darbavosi ant Parodos kalno, K.Petrausko gatvės pradžioje.

„Mes su jais kalbėjome, kad dieną nedirbtų gatvėse, kuriose intensyvus eismas. Nežinau, kodėl jie dirba. Gal gedo technika, kad naktį nespėjo padaryti“, – samprotavo savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojas Zenonas Girčys.

Kelininkai aiškina, kad miesto centro gatvėse, prie kurių nedaug gyvenamųjų namų, asfaltavimo darbus jie stengiasi atlikti naktimis. „Kauno kelių“ gamybos direktorius Gintautas Kascenskas sakė, kad naktį buvo sutvarkyta su K.Petrausko gatve besikertanti Parodos gatvė.

Kodėl duobių tvarkymas netoliese, Parodos kalno viršuje, nebuvo atidėtas nakčiai? „Dėl didelės darbų apimties. Terminai spaudžia. Iki birželio pradžios turime visą miestą sutvarkyti, o tai yra 35 tūkstančiai kvadratinių metrų duobių“, – teisinosi G.Kascenskas.

Jau atlikta daugiau nei pusė iki vasaros pradžios suplanuotų atlikti kelio dangos tvarkymo darbų. Sunkioji kelininkų technika jau rieda iš centro, baigiami darbai Žaliakalnyje. Tačiau vairuotojų laukia dar vienas didelis kantrybės išbandymas – Savanorių ir Taikos prospektai nepradėti tvarkyti.

Pasibaigus poilsio dienoms kantrybe teks apsišarvuoti ne tik vairuotojams, bet ir Laisvės alėja vaikštinėjantiems pėstiesiems. Alėja jau perkasta ties Maironio ir A.Mickevičiaus gatvių sankirtomis. Iki Kauno miesto gimtadienio šiose vietose ketinama pakeisti pėsčiųjų gatvės dangą. Tai miestui kainuos apie 200 tūkstančių litų.